Wednesday, April 6, 2011

Planificarea resurselor umane – 5 linkuri utile

Cei care o fac isi pun adesea problema cum sa o faca mai bine, cei care nu o fac, ar dori sa aiba o strategie coerenta pentru asa ceva. Ceea ce este foarte clar e ca planificarea resurselor umane ar trebui sa fie norma si nu exceptia, fie ca vorbim de perioade de criza sau de cele de echilibru si dezvoltare.

Fiind una dintre activitatile cele mai complexe de pe lista de responsabilitati a HR-ului, este si unul din subiectele indelung si bogat discutate pe majoritatea site-urilor de specialitate.

In completarea articolului nostru care clarifica beneficiile si etapele acestui proces, va recomandam 5 linkuri cu resurse utile pentru un demers de planificare de calitate si, mai ales, util organizatiei:

1. Un Podcast CIPD despre planificarea fortei de munca care porneste de la constientizarea importantei critice a procesului de planificare a fortei de munca atunci cand se pune problema nu doar a supravietuirii in piata, ci a obtinerii rezultatelor financiare de care are nevoie organizatia. Se discuta studii de caz si solutii testate.

2. Un ghid pentru planificarea strategica a resurselor umane care explica, printre altele, modul in care aceasta activitate este utila doar in masura in care este integrata in strategia organizationala.

3. Un manual Cambridge despre planificarea resurselor umane care ofera acces rapid la principalele metode si tehnici disponibile pentru derularea cu succes a unei astfel de activitati. In plus, discursul didactic ajuta la fixarea usoara a notiunilor.

4. Un whitepaper HR Toolbox despre procesul de stabilire si punere in practica a strategiei de HR (in care partea de planificare este, evident, esentiala).

5. Un curs SkillSoft in format e-learning despre abordarea strategica a planificarii si derularii proceselor de recrutare in universul de business competitiv in care trebuie sa functioneze organizatiile.

Voi ce alte linkuri recomandati pentru planificarea resurselor umane?

Sursa: http://www.portalhr.ro/planificarea-resurselor-umane-%E2%80%93-5-linkuri-utile/

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)