Friday, December 31, 2010

Targu-Mures va fi orasul european al educatiei de excelenta, in perioada 1-5 februarie 2011

In perioada 1-5 februarie 2011, Targu Mures va fi orasul european al educatiei de excelenta. Afla care sunt conditiile de participare pentru editia de iarna a Scolii de excelenta.
Aceasta editie a scolii de iarna a educatiei de excelenta este una speciala, dedicata pregatirii continue in gifted education a cadrelor didactice si persoanelor pasionate de excelenta in educatie. Evenimentul este programat in perioada 1-5 februarie 2011, organizat de Asociatia IRSCA Gifted Education in colaborare cu Colegiul National Alexandru Papiu Ilarian din Targu-Mures.

Scoala isi propune creionarea unui mediu de invatare sigur si flexibil, ce-i incurajeaza pe elevi sa isi angajeze abilitatile catre cele mai competetitive limite posibile, incluzand asumare de riscuri si dezvoltare de cunostinte si abilitati.

Atelierele de dezbatere si scriere de proiecte de imbogatire curriculara au ca obiective realizarea de programe centrate pe interesele si ideile elevului mai mult decat pe cele ale profesorului; ca si incurajarea independentei elevilor si a initiativelor lor.

Obiectivul scolii: Proiectarea noului program de curricula imbogatita

Cand unui copil nu ii oferi posibilitatea de a gandi pentru el insusi, de a-si asuma riscuri intelectuale si implicari emotionale, nu ii oferi nici posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile si competentele fundamentale care conduc la succesul viitorilor adulti, spun specialistii Consortiului National pentru Tineri si Copii cu Potential Inalt- EDUGATE

Te invitam sa te alaturi unei echipe nationale de dascali de valoare exceptionala si experti in educatie de nivel international pentru a forma reteaua MENTOR.

Prin scolile de iarna/vara ale Educatiei de Excelenta lansate de IRSCA Gifted Education si EDUGATE, primele de acest tip la nivel national si European, reteaua de profesori se va forma in metodologiile didactice de predare orientate spre educatia de excelenta

Reteaua de profesori va sustine organizarea de scoli CRED pentru educatie diferentiata si va furniza expertiza, curricula, metode si metodologii pentru calitate in educatie in toate scolile romanesti.

Detalii organizatorice despre programul zilnic al scolii

9:30 – Cursuri sustinute de experti

15:30 – Ateliere de lucru

19:00 – Activitati suprize pregatite de copii

Atentie: Programul Scolii de excelenta pe zile va fi finalizat dupa inscrierea cursantilor.

Cursurile expertilor:

Experti in educatie: Dr. Florian Colceag, expert international in educatia copiilor supradotati; Drd. Vasile Flueras, expert EDUGATE; Prof. Stefan Vlaston, presedinte EDU CER; Psih. Marilena Leurzeanu, director executiv IRSCA Gifted Education; Adina Tulbure, expert in tehnici didactice inovative; Kristof Lajos, Director editorial „Revista EXCELENTA”

Intre temele abordate:

Inteligenta umana. Descoperirea potentialului la copii. Metode de motivare a copiilor supradotati cu subrealizare scolara. Metode de stimulare a performantelor scolare la copiii supradotati. Creativitate. Interviul structurat la copiii supradotati. Consiliere educationala si interventii terapeutice la copiii talentati si supradotati.

Metode de reducere a stresului la parinti si cadre didactice. Recunoasterea ADHD la tinerii si copiii supradotati. Solutii creative de interventie terapeutica in demersul didactic cu copiii supradotati aflati in situatii de risc social.

Ateliere de lucru: Psih. Mirela Horumba, director programe de consiliere parinti si cadre didactice; Daniela Ilioasa, consilier IRSCA Gifted Education; Dr. M. A. Christi, prospector IRSCA Gifted Education; Kristof Lajos, Director editorial al revistei EXCELENTA.

Premiem cele mai bune practici educationale

Lista atelierelor de lucru este deschisa, asteptam propuneri. Concursul de eseuri si de filme digitale este deschis si cursanţilor din editiile anterioare ce nu pot fi cu noi la Targu-Mures.

Taxa de participare este valabila si pentru concurs: 200 lei.

Asteptam eseurile dumneavoastra (pentru concurs, sau nu) la adresa lajos.kristof@gmail.com

Criterii de premiere: proprietatea cuvantului, coerenta argumentului, coeziunea textului, creativitate. Asteptam filmele (20 MB max, pentru concurs, sau nu) la adresa: scoaladeexcelenta@gmail.com.

Premiul I – 300 de lei, participare gratuita la urmatoarea Scoala de vara a educatiei de excelenta

Premiul II – 150 de lei

Premiul III- 50 de lei

Cum te poti inscrie?

Inscrierile se vor face pe baza completarii unui formular pe care il veti solicita la adresa de e-mail: scoaladeexcelenta@gmail.com, imediat dupa ce veti face dovada platii la contul organizatorilor Asociatiei IRSCA Gifted Education:

RO32RZBR0000060010982060 – Banca Reiffesen Bank cu precizarea: Inscriere pentru Scoala de excelenta, sau inscriere pentru concurs. Membrii Asociatiei IRSCA Gifted Education, au reducere 50% din plata taxelor de cursuri.

Scoala se finalizeaza cu diploma de participare si un certificat de competente, acordate de IRSCA Gifted Education si recunoscut de Consortiul EDUGATE si World Council for Gifted and Talented Children.

Taxa de participare: 200 lei, platibili pana la data de 20 ianuarie 2011, orele 16,00.

Organizatorii isi vor rezerva dreptul de a asigura conditii excelente de cazare si masa, la preturi de bun simt. Va recomandam calduros sa va adresati autoritatilor teritoriale de invatamant pentru informatii privind decontarea cheltuielilor de transport, masa, cazare.

Departamentul de Relatii cu Publicul

0756355047

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)