Wednesday, December 29, 2010

Romanul, capitala excelenţei în educaţie I (Prof. Dr. Florian Colceag)


Inceputul lunii decembrie 2010 a insemnat in agenda urbei musatine o serie de activitati cultural-stiintifice de rezonanta regionala sau chiar nationala, din acest sir de manifestari detasandu-se de departe Conferinta Nationala organizata la initiativa unui grup de cadre didactice de la Grupul Scolar "Vasile Sav" care, cu aceasta ocazie, a facut ca Romanul sa fie gazda unor oaspeti de mare valoare. Conferinta de sambata, 4 decembrie, indraznet titrata "Calitate si excelenta, provocari si deziderate in educatie", s-a adresat in mod deosebit cadrelor didactice din unitatile de invatamant preuniversitar cu scopul de a oferi participantilor posibilitatea confruntarii ideilor inovatoare precum si aceea a largirii orizontului profesional, printr-un schimb benefic de informatii si de experienta, prezenta la conferinta a unor somitati in materie de excelenta in educatie oferind un argument in plus vizavi de rostul ziditor al dezbaterilor care au avut loc cu aceasta ocazie.
Alaturi de nume sonore precum cele ale universitarilor ieseni Gheorghe Aniculăiesei si Gheorghe Nagîţ, Prof. Drd. Vasile Flueras, ardeleanul mutat la capitala sa-i invete excelenta pe bucuresteni, sau Prof. Dr. FloriAn Colceag, recunoscut ca principalul mentor al excelentei in educatie din Romania, la dezbateri au participat circa 60 de cadre didactice din scolile romascane care au prezentat comunicari si au luat parte la activitatile workshop-urilor din program, pe termen lung insa beneficiarii intalnirii de la Roman fiind, sa speram, tot elevii...

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)