Saturday, June 11, 2011

Scoala de vara a educatiei de excelenta, editia a V-a, 11-18 iulie Fagaras

Fii tu schimbarea, daca vrei sa schimbi lumea!

Da-i copilului tau o educatie stralucita si el va straluci!

Scoala de vara a educatiei de excelenta isi propune sa aduca la viata o scoala altfel: o scoala a dascalilor si parintilor care readuc atitudinea de respect fata de educatie si de diversitatea culturala; care proiecteaza noul curriculum, valorizand potentialul si individualitatea fiecarui copil. Copiii au nevoie de o educatie care sa-i valorizeze in raport cu lumea, permitandu-le totodata sa-i infrunte provocarile si sa-i traiasca bucuria, studiind pentru implinirea propriei dezvoltari si evoluand independent.

Scoala de excelenta ALTFEL!
Unde? La Scoala Generala nr. 1 - Fagaras
Cand? Intre 11 si 18 iulie, 2011
Organizatori:
Asociatia IRSCA Gifted Education – www.supradotati.ro , www.irsca.ro
De ce sa aplici?
Traim momentul critic la care in Romania trebuie demarat un program gifted-education, orientat spre dezvoltarea capacitatilor individuale ale copiilor si directionarea acestora catre intampinarea problematicii reale, naţionale si internationale. Avem acum sansa sa dezvoltam o alternativa educationala, orientata spre amplificarea, diversificarea, orientarea si valorizarea potentialului copiilor.
Ce urmarim prin scoala de excelenta?
Integrarea copiilor cu abilitati deosebite intr-un sistem educativ care sa le acopere nevoile speciale de educare şi instruire in baza obiectivelor de integrare profesionala si social-economica, urmarind indeaproape evolutiile pietei muncii cand proiecteaza programului de instruire.
Ce vrem de la acesta Scoala?
In primul rand, vrem sa-ti placa si sa-ti foloseasca! Mai apoi, dorim sa cream o punte de legatura intre institutiile educatiei formale (Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Casa Corpului Didactic) si institutiile educatiei non-formale (asociatii, fundatii) pentru a facilita interactiunea intre reprezentantii lor si pentru a actiona impreuna. Mai mult decat atat, vrem ca la final sa ai incredere in ideile tale si echipa in care ai lucrat si sa-ti doresti sa faci parte dintr-o retea de oameni integri, activi si responsabili in domeniul educatiei.
Diploma Scolii
Scoala se finalizeaza pentru participanti cu diploma de participare si certificat de competente acordate de IRSCA Gifted Education si recunoscute de Consortiul EDUGATE si World Council for Gifted and Talented Children.
Parteneri:
Scoala Generala Nr. 1 – Fagaras
Academia Inteligentelor Multiple – Fagaras
World Council for Gifted and Talented Children
Parteneri media:
Isty Bitsy (http://www.itsybitsy.ro/ )
Radio Romania Cultural (http://cultural.srr.ro/ )
Revista Excelenta ( http://revistaexcelenta.acasa.info/ )
Certitudinea (www.certitudinea.ro)

Cine sustine cursurile?
Coordonatorul cursurilor este Domnul profesor dr.Florian Colceag, matematician, specialist in educatia copiilor supradotati, detinator al recordului mondial cu 84 de medalii la olimpiadele internationale, membru acreditat pentru Romania al prestigiosului World Council for Gifted and Talented Children.
Alaturi de Domnia Sa, vor preda expertii IRSCA Gifted Education:
Prof. Drd.Vasile FLUIERAS exert IRSCA Gifted Education, specialist in creativitate si gandire laterala
Prof. Stefan VLASTON expert IRSCA Gifted Education. A participat la mai multe initiative legislative in folosul imbunatatirii educatiei din Romania.
Marilena LEURZEANU Psiholog, formator national in educatia excelentei, vicepresedinte IRSCA Gifted Education, initiatoarea primelor programe de excelenta in scolile din Brasov si a primei scoli de excelenta de iarna.
Mirela HORUMBA Este licentiata in psihologie, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti si este absolventa a programului masteral de psihodiagnostic, psihoterapie experiential unificatoare si dezvoltare personala.
Are stagii de formare in inteligenta emotionala si rezistenta la schimbare, psihopedagogia excelentei, psihodiagnostic si psihoterapie experiential unificatoare, hipnoza, managementul stresului, analiza tranzactionala, programare neurolingvistica, terapie sistemica de familie,cuplu si copil . Este coordonator programe parenting in cadrul IRSCA Gifted Education, formator in psihopedagogia excelentei.
Daniela-Ana ILIOASA Psiholog scolar la Col. Nat. Al. Papiu Ilarian, Tg Mures, vechime 15 ani formator de formatori in educatia adultilor, colaborator IRSCA.
Directia scolii de excelenta: componentele sociale din structurile educationale.

Temele seminariilor de educatia excelentei
Curriculum-ul si oportunitatile de invatare, deoarece trebuie luate decizii in legatura cu ceea ce trebuie predat si de ce.
Oportunitati de accelerare a procesului de achizitie cognitiva.
Aptitudinile fundamentale ale supradorarii
Cum lucram cu copiii in conditiile crizei social-economice.
Formarea de grupuri cu instruire diferentiata si continut
Atitudini morale si comunitare. Subrealizarea potentialului: acasa si la scoala.
Reducerea stresului la cadrele didactice
Perspective sociologice ale educatiei excelentei.
Curriculum extins si de imbogatire/accelerare, pe domenii curriculare
Cum aplici?
Selectia este facuta de IRSCA Gifted Education pe baza:
- unui CV in care reies rezultate didactice, activitati extrascolare
- scrisoare de motivatie
Vei fii in primul rand ADMIS pentru ca ai ales sa participi la scoala de excelenta. Cele mai bune rezultate si propuneri vor fii alese pentru selectia urmatoarelor scoli de excelenta. Primii 40 de participanti inscrisi vor fi admisi la selectia personalului didactic pentru program european pentru prevenirea abandonului scolar, organizat de Asociatiei IRSCA Gifted Education.
Solicita formularul la adresa de e-mail: scoaladeexcelenta@gmail.com
Taxa de inscriere: 50 lei
Taxa de curs : 200 de lei:
Sunt asteptati 60 de cadre didactice, parinti, studenti, lucratori de tineret, responsabili cu resurse umane, membrii ong-uri, asistenti sociali
- 60 de locuri in tara
Rezultatele vor fi facute public la pe http://irsca.ro/ data de 4 iulie 2011, pana la orele 17,00.

Pentru detalii suplimentare:
Kristof Lajos,
Director – Departamentul de Programe si Consiliere Copii Supradotati
Mobil: 0756.355.047

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)