Thursday, June 9, 2011

Cat de bun recrutor esti?

Ideea profilului de performanta pusa la punct si sustinuta cu consecventa de Lou Adler schimba categoric accentul in recrutare de la ceea ce un candidat pare sa aiba (din punctul de vedere al competentelor) la ceea ce a facut si e posibil sa faca si in viitor. Pentru un recrutor, schimbarea de paradigma, desi nicidecum usoara, poate sa faca diferenta intre o cautare esuata si plasarea unui candidat performant.

Daca ti-ai pus deja problema sa modifici tehnica de evaluare pe care o folosesti avand in vedere indicatorii de performanta pe care va trebui sa ii atinga viitorul angajat si daca esti interesat(a) sa afli cum poti ajunge la candidatii pasivi (pentru ca de cele mai multe ori acolo este solutia problemelor tale), s-ar putea ca provocarea de a te auto-evalua conform criteriilor lui Lou Adler despre ce inseamna un recrutor de elita (si evident de succes) sa fie una careia sa ii dai curs.

Si pentru ca suntem convinsi ca ai nevoie de candidati mai buni si ca sunt putine proiectele de recrutare in care nu iti pui problema cum sa asiguri o colaborare mai eficienta cu managerii directi pentru care recrutezi, iti sugeram sa completezi azi formularul de auto-evaluare de pe Adler Concepts si sa descoperi ce mai ai de dezvoltat sau de rafinat pentru a te pozitiona ca specialist in zona sensibila a furnizarii de talente pentru organizatie.

Descopera cat de bun recrutor esti completand acest chestionar.

Sursa: http://www.portalhr.ro/cat-de-bun-recrutor-esti/

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)