Friday, September 14, 2007

Un director de multinationala ia 12.000 euro

Un general manager are un salariu de baza mediu brut de 12.000 de euro pe luna, in timp ce un manager de marketing castiga 5.600 de euro, iar un chief financial officer (CFO) - 5.300 de euro, potrivit studiului salarial Total Remuneration Survey 2007.

La salariul de baza se adauga pachetul de compensatii si beneficii, astfel incat veniturile totale ale ocupantul unei pozitii de management ajung sa fie cu mult mai mari.
Studiul a fost realizat in Romania de ConsulTeam, reprezentant exclusiv pe piata locala al Mercer, companie care ofera servicii de consultanta in resurse umane la nivel global, si a analizat salariile din 100 de companii de pe piata locala, majoritatea multinationale.

In esantionul luat in considerare, cel mai mare castig al unui general manager a fost de 18.000 de euro. Pe acelasi esantion, maximul salariului lunar brut de baza al unui CFO este de 14.000 de euro, iar cel al unui manager de marketing ajunge la peste 10.000 de euro.

Alte joburi bine platite sunt cele de business development manager, HR manager si cel de director de vanzari.
Cel mai bine platite domenii sunt IT&C-ul si retailul. De mentionat ca printre companiile analizate de studiul Mercer doar una singura este din banking.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, bancherii au fost in topul castigurilor pe domenii in ultimii ani, cu o medie salariala lunara care se apropie de 1.000 de euro.

Salariile pe diferite paliere de management au crescut in medie cu 10% comparativ cu anul trecut. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in asigurari (17%), retail (13,5%) si in IT (11%), in timp ce castigurile managerilor si executivilor din FMCG au avansat doar cu 7,6%. "S-au inregistrat cele mai mari cresteri salariale in industriile in maxima dezvoltare in prezent. In cazul companiilor multinationale, cu un sistem de stabilire a salariilor bine determinat si care se afla deja la un nivel ridicat fata de restul pietei, cum ar fi FMCG-ul, cresterile au fost modice, raportate la inflatie si la cresterile de anul trecut", spune Oana Botolan, country manager al ConsulTeam.

Studiul Mercer a fost realizat in intervalul 1 aprilie - 1 iulie si a luat in considerare 100 de companii si 250 de posturi din toate functiunile din urmatoarele domenii: consumer, FMCG, retail, IT, asigurari, productie/inginerie, farmaceutice, transporturi, distributie, servicii. Peste 80% dintre organizatiile analizate sunt multinationale.

Sursa: http://www.profesiionline.ro/

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)