Monday, September 10, 2007

EQ Day for Life

Pentru ca cititi acest mesaj, sunteti printre primele persoane ce au aflat ca pe 17 octombrie 2007, la U Business Center se va desfasura prima editie a EQ Day for Life - ziua in care dai viata inteligentei emotionale. Si pentru ca participantii vor invata, la modul practic, cum anume sa-si maximizeze potentialul de succes profesional si de implinire in relatiile cu ceilalti, stim din surse sigure ca s-a creat o „conspiratie a tacerii” in jurul acestui eveniment. Toata lumea isi anunta doar prietenii si se pune la cale participarea unor grupuri compacte de persoane avizate.

Inteligenta emotionala (IE) reprezinta capacitatea de recunoastere, intelegere si utilizare a emotiilor in vederea luarii celor mai bune decizii si a automotivarii pentru aplicarea lor in practica. Conceptul a fost popularizat de catre Daniel Goleman, cel care va veni in Romania la sfarsitul acestei luni, dar teoria a fost elaborata de profesorii Peter Salovey si Jack Meyer, iar primul test validat stiintific de masurare a nivelului de inteligenta emotionala (EQ) a fost elaborat de dr. Reuben BarOn.

Nivelul de inteligenta emotionala (EQ) s-a dovedit a fi un factor determinant pentru prezicerea capacitatii unei persoane de a avea succes in viata profesionala si a fi fericita in cea personala. Marile corporatii din domeniul financiar-bancar (cum ar fi American Express, Citibank sau UBS), de audit (Deloitte), de productie (PepsiCo, Boeing, Motorola, HP, Avon, L'Oréal, Johnson&Johnson) sau de servicii hoteliere(Hilton, Marriott, Sheraton) folosesc cu succes testul BarOn EQi pentru selectia si promovarea talentelor. De aceea, nivelul EQ si competentele emotionale va pot determina cariera viitoare.

• Stiti ce sanse de a face cariera si a fi fericit/a aveti?
• Stiti ce anume sa dezvoltati in continuare pentru a putea intra in vizorul unor asemenea angajatori?
• Stiti care sunt efectele unui nivel EQ redus asupra vietii de cuplu, asupra rezistentei la stres si starii de sanatate?
• Stiti cum puteti sa va transformati emotiile dintr-un factor perturbator in aliati de nadejde, atat pe plan profesional, cat si personal?
• Ati gasit in cartile citite pana acum metode practice de dezvoltare a inteligentei emotionale, nu doar descrieri ale efectelor sale?

Daca ati raspuns NU la doua sau mai multe dintre aceste intrebari, inseamna ca puteti folosi din plin ocazia oferita de Competent Consulting, prin participarea la prima editie a EQ Day for Life - ziua in care dai viata inteligentei emotionale. Exista o multime de motive pentru a pastra doar pentru dvs. si prietenii adevarati informatia despre acest eveniment:

aflati care este impactul inteligentei emotionale asupra societatii romanesti si distributia sa pe zone geografice si domenii de activitate,
• va masurati nivelul EQ si distributia competentelor de inteligenta emotionala, cu testul BarOn EQi - cel mai folosit pe plan mondial,
• puteti opta pentru Raportul de Dezvoltare Personala (14 pagini) sau pentru Raportul de Dezvoltare Profesionala (33 pagini),
• invatati tehnici practice prin care va puteti creste nivelul EQ si dezvolta competentele emotionale pe trei dimensiuni:
• autocunoastere,
• autocontrol si motivare,
• gestionarea stresului,
• descoperiti o metoda simpla si eficienta de dezvoltare personala si profesionala.

Pentru liderii actuali sau viitori, ziua va culmina cu un workshop special: „Inteligenta emotionala a liderilor”. Participantii vor avea ocazia, in premiera pentru Romania, sa beneficieze de Raportul de Dezvoltare a Leadership-ului al testului EQi (aproximativ 50 pagini) si sa fie indrumati de Dorothy Spry, de la Career Performance, Marea Britanie, in stabilirea unui Plan de Dezvoltare Personala extrem de eficient. Alaturi de Dorothy se va afla Daniel Bichis - singurul roman acreditat de MHS sa aplice si sa interpreteze testul BarOn EQi. In felul acesta, cei 24 de participanti la workshop vor fi primii romani cu sanse sporite de a-si valorifica la maxim potentialul de lideri si de a-si folosi pe deplin competentele emotionale in lucrul cu oamenii pe care ii conduc.

„Am obisnuit deja publicul cu un nivel extrem de ridicat al organizarii si desfasurarii evenimentelor noastre” declara Mariana Bichis, managerul Competent Consulting. „Atentia acordata detaliilor, grija pentru atingerea obiectivelor de catre fiecare participant, calitatea deosebita a prezentarilor sunt deja elemente definitorii pentru noi. La care se adauga, asa cum au subliniat marea majoritate a participantilor, ancorarea in practica, orientarea spre oferirea de solutii ce pot fi implementate imediat si dezvoltarea de abilitati care sa le sustina.”

Cu ocazia seminarului EQ Day for Life vor fi prezentate rezultatele studiului „Inteligenta emotionala la locul de munca - 2007”, organizat de Competent Consulting. „Interesul deosebit fata de studiul nostru manifestat atat de repondenti, cat si de mass media, ne-a determinat sa facem pasul de la o simpla conferinta de presa la prima editie acestui eveniment” comenteaza Daniel Bichis, trainer si speaker de inteligenta emotionala. „In felul acesta, putem trece dincolo de o simpla descriere a unei stari de fapt, spre o interventie eficienta de crestere a nivelului EQ si a competentelor emotionale ale participantilor. Pentru noi, este transpunerea in practica a devizei: succesul dumneavoastra este profesia noastra”.

Detalii privind programul EQ Day for Life si modalitatile de inscriere sunt disponibile pe situl evenimentului: www.eqday.ro. Informatii despre inteligenta emotionala pot fi gasite pe portalul www.inteligenta-emotionala.ro, iar despre studiul IELM-2007 pe situl www.competent.ro.

Aveti grija: anuntati-va doar prietenii adevarati de acest eveniment, pentru a fi siguri ca va asigurati un avantaj competitiv - avantajul EQ!

Sursa: http://www.business-edu.ro/beta/index.php

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)