Tuesday, October 5, 2010

Copiii si drogurile - unul dintre subiectele Atelierelor de parenting

Vrei sa afli:


Ca una dintre cele mai importante aptitudini pe care trebuie sa o aiba copiii pentru a rezista drogurilor este aptitudinea de a spune NU, cu toate riscurile de a fi marginalizat de grup pe care le implica. Cu toate acestea este una dintre aptitudinile pe care ne gandim sa le-o dezvoltam cel mai putin.

Ca desi baietii nu trebuie sa planga si fetele trebuie sa poarte roz, poti, in pofida cutumelelor si rolurilor sociale si a limitarilor determinate de gen, sa iti ajuti fata sau baiatul sa se dezvolte armonios? Poti sa ai un baiat care sa isi exprime sentimentele si sa se descurce in conversatii sociale si o fata care sa stie sa citeasca o harta si sa aiba spirit de orientare.

Ca copiii au stiluri de invatare diferite si ca s-ar putea ca ridicatul lui/ei din 10 in 10 minute de pe scaun sa nu insemne neaparat ca nu are chef de invatat, ci din contra, ca numai asa poate sa proceseze informatia, daca se misca.

Ca (pre)adolescenta vine cu o groaza de schimbari corporale si emotionale, schimbari care adauga sentimentului de confuzie al adolescentilor si nu ii ajuta sa inteleaga mai usor despre ce este vorba in lumea din jurul lor.

Ca poti sa iti ajuti copilul sa manace la fast-food (daca ala este locul unde se intalneste cu prietenii) cat de cat sanatos si sa isi echilibreze restul meselor din timpul zilei.

Ca bebelusii au temperamente diferite ( cu unii este usor sa te intelegi, altii sunt foarte activi, unii sunt foarte prudenti, etc) si parintii au si ei temperamente diferite. Intelegerea intre parinti si copii se intampla mai usor daca temperamentele lor coincid. Exista insa tehnici care sa ii ajute pe parinti sa relationeze usor si cu un copil de un temperament diferit.

Daca vrei sa aflii cate ceva despre toate aceste lucruri vino la Atelierele de Parenting.

www.ateliereledeparenting.ro/

Ce sunt atelierele de parenting?

Vreme de 2 zile, specialisti de renume in domeniile lor vor oferi cat mai multe informatii care sa-i ajute pe parinti sa inteleaga coplilul si copilaria.

Vom creea astfel un spatiu unic pentru Romania in care parintii sa se adune pentru a-si impartasi experimentele personale si preocuparile legale de cresterea copiilor.

Va asteptam pe 16 si 17 octombrie 2010 la Howard Johnson Grand Plazza Hotel, Bucuresti la o cafea si multa informatie.

Costul unui seminar este de 250 lei.

www.ateliereledeparenting.ro/

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)