Wednesday, September 26, 2007

Ganduri despre CV

Citeam ieri pe blogul lui Cristi Manafu despre o chestiune destul de importanta in HR-ul contemporan: problema CV-urilor. Textul lui suna cam asa:"Spune CV-ul chiar totul despre noi (profesional vorbind)? Sau uneori mai mult decat suntem noi? Ori mai putin?

Mi-a venit intrebarea intr-o discutie cu Dr Novac, in care comentam "cv-urile" unor oameni cunoscuti pe piata media si online. Ne-am dat seama ca unii sunt destul de cunoscuti pe piata, dar putini oameni le cunosc activitatea relevanta."

Cristi Manafu si Dragos Novac au mare dreptate in ceea ce spun. Si in opinia mea CV-ul nu spune foarte multe, ci e doar o carte de vizita. Specialistii in recrutare trebuie sa gaseasca noi modalitati prin care sa treaca de aceasta foaie A4 deja banala si sa incerce sa descopere potentialul care se ascunde in spatele omului ce urmeaza a fi recrutat.

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)