2. Nu transmite comenzi contradictorii creierului. Transmite o singura comanda si buna. Daca iti doresti o slujba, dar in acelasi timp mai vrei sa stai acasa, ce crezi ca o sa se intample?
3. Defineste ce inseamna pentru tine o slujba buna. Vizualizeaz-o in permanenta.
4. Pregateste-te. Pune in balanta abilitatile, cunostintele, atitudinea si experienta. Afla cat mai multe despre tine.
5. Fa schimbarile necesare in ce priveste atitudinea si comportamentul. Aproximativ 70% din decizia de a angaja un om se bazeaza pe feeling, pe atitudine si comportament si nu pe raspunsurile pe care candidatii le dau la intrebari.
6. Cauta o slujba. Identifica surse variate de cautare (aproximativ 80% din locurile de munca vacante existente la un moment dat pe piata nu le vei gasi afisate in nici un ziar sau revista de profil).
7. Trimite CV-ul si scrisoarea de intentie. Trimite-le peste tot. Fii in baza de date a tuturor companiilor de recrutare si selectie de personal si pe site-urile de profil.
8. Pregateste-te pentru interviu. Fii pregatit pentru orice tip de intrebare despre tine.
9. Prezinta-te la interviu intr-un mod natural. Ai incredere in tine.
10. Vinde-te scump. Apreciaza cat valorezi din punct de vedere al cunostintelor, experientei, atitudinii si comportamentului. Apreciaza si modul in care poti contribui la dezvoltarea companiei respective (valoarea adaugata pe care o aduci) in cazul in care vei fi angajat.Sursa: http://www.hrd.ro/index.html
No comments:
Post a Comment