Wednesday, September 22, 2010

Album cu muzică de concentrare mentală pe sistemul binaural

Despre ritmurile binaurale:

Ritmurile binaurale constituie o revolutie in neurostiinta.
Se foloseste tehnologia binaural beat, in fiecare ureche se induce câte un ton sinusoidal:
de ex. 400 Hz – in urechea stanga si 410 Hz – in urechea dreapta.

Desi urechea nu percepe cei 10 Hz, acest al treilea ton ia nastere in nucleii olivari din creier, raspunsul creierului este ceea ce in engleza se numeste ,,entrainment”. Creierul intra in starea alpha pentru ca tinde sa echilibreze cele 2 tonuri.

Efectele? Uimitoare: se pot induce electronic cele patru patternuri de functionare ale undelor cerebrale: beta (13-100 Hz), alpha (8-12 Hz), theta (8-4 Hz), delta (4-1 Hz).
Frecventele sunt aproximative. Aceste patternuri se pot observa pe un EEG (Electroencefalograf).

Albumul are 2 componente:

1. Ritmurile binaurale
2. Muzica speciala ce indeplineste 2 conditii :
- ritm constant pentru o stimulare celebrala
- o componenta emotionala ce nu depaseste nivelul de baza (nu distrage atentia de la studiu)

Lista track-uri:

1. Blossom (7:06) – Undele celebrale sunt receptive la vibratiile din jurul nostru creand perceptiile noastre.
Lasandu-ne gandurile sa infloreasca putem aduce in viata noastra mai multa relaxare si o stare mentala mult mai buna.

2. Deep Focus (6:04) – Aceasta muzica meditativa poate imbunatati foarte mult abilitatea ascultatorului de a intra in stari adanci de expansionare a constiintei si de concentrare mentala. Acest album de muzica este special creat pentru a oferi accesul la stari inalte de constiinta si meditatie.

3. Indigo Spheres (6:34) – Gandul uman este energie, si ca orice alta forma de energie din univers, poate lua forma. Ca un exercitiu mental sa ne inchipuim ca gandurile noastre sunt niste sfere luminoase de culoare indigo si se raspandesc in mediul inconjurator, daruind pace mintii, ajutand-o sa se concentreze mai usor.

4. Inside (7:08) – In interiorul nostru se afla cele mai nepretuite comori, spun inteleptii pamantului. Asa este, o cautare interioara gradata si din ce in ce mai profunda va dezvalui potentialitati de care nici nu banuiam ca exista in fiinta noastra.

5. Mindscapes (7:05) – Sa ne lasam mintea sa viziteze cele mai exotice locuri de pe pamant, descatusand-o de toate limitarile pe care ni le-am autoimpus . Putem astfel ajunge pe cele mai inalte culmi ale muntilor, sau in cele mai misterioase adancuri ale oceanelor si toate acestea intr-o clipa.

6. Nature Within (6:27) – In timpul celor mai agitate ore ale zilei, cand activitatile exterioare par sa ne ia in control viata, e foarte bine sa ne amintim de natura noastra interioara cat mai des, reusind astfel sa fim focalizati, relaxati si atenti chiar si in cele mai dificile situatii.

7. Peacefull (5:57) – Cu ajutorul vibratiilor multi-timbrale ale sunetelor, frecventa predominanta la nivel celebral se schimba aducand pace interioara, ganduri clare precum cristalul si o focalizare perfecta.

8. Unknown Paths (7:04) – Scopurile pe care ni le propunem trebuie sa fie intotdeauna foarte clare, precise si cat mai detaliate. Totusi sa nu impunem niciodata universului modurile in care acesta ni le aduce in viata noastra. Sa-l lasam astfel sa ne surprinda prin caile sale necunoscute si uimitoare, prin care el da viata viselor noastre.

9. Visions (7:15) – In timpul activitatilor intense, sau cand ne aflam in impas, apar deseori strafulgerari ale intuitiei ce se manifesta intocmai ca niste viziuni mentale interioare care ne ajuta sa trecem mai usor de obstacolele ce ne apar in cale. Sa lasam aceste imagini creatoare sa vina in viata noastra cat mai des…

10. Wonder (6:12) – Curiozitatea si uimirea fata de lucrurile simple sunt doar cateva din comorile copilariei cele mai de pret pe care uitam sa le luam cu noi in aceasta calatorie a vietii. Totusi acestea sunt ingrediente esentiale pentru fericire si liniste. Doar prin linistea mintii ne putem concentra mai usor.

Produsul poate fi comandat la adresa http://www.infospeed.ro/comanda/?prod=6

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)