Saturday, May 3, 2008

Compensations & benefits

Un subiect mult discutat în ultima perioada. Este de fapt cel care face diferenţa între companii. Citind nişte sfaturi aparţinându-i lui Jack Welch pe acest subiect, m-am gândit să le pun şi pe blog.
Welch vorbeşte de două tipuri de şefi: zgârciţii şi risipitorii. Un management prost îndepărtează oamenii buni. De aceea e esenţial să se cunoască modalitatea de stabilire a unui sistem potrivit de recompensare. Tot Welch ne spune că este foarte simplu. Pasul 1: Pune capăt prostiilor. Evaluează performanţele astfel încât să nu existe urme de îndoială în legătură cu poziţia pe care o ocupă fiecare angajat. Pasul 2: Plăteşte corespunzător. Asta înseamnă că dacă cineva nu lucrează la nivelul la care trebuie, nu-i da bonus doar ca să îl ademeneşti cu ceva. Nu-i da nimic mai mult. Dacă se descurcă aşa-şi-aşa, dă-i un bonus aşa-şi-aşa, şi nimic în plus. Cel mai important este să faci ca sistemul de acordare de recompense să însemne ceva. Recompensează-ţi cei mai buni angajaţi cât de mult poţi. Foloseşte-te de bani-mulţi bani-pentru a recompensa rezultatele excepţionale. Ca să fii un lider eficient trebuie să îmbrăţişezi şi generozitatea financiară. Sigur că în calitate de manager, trebuie să creezi un mediu de lucru plăcut şi motivant. Însă nu subestima niciodată puterea banilor.
Când îţi plăteşti oamenii bine, nu-ţi păstrezi doar cei mai buni angajaţi. Construieşte-ţi o echipă care are încredere în tine şi vrea să câştige pentru tine.

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)