Saturday, February 23, 2008

Dan Puric - Despre identitatea poporului român









Încă o întâlnire cu fascinantul Dan Puric, un fin observator al lumii în care trăim şi un extrem de profund gânditor. De această dată îl găsim în rândul studenţilor, loc în care se simte de fiecare dată extrem de bine. E vorba de întâlnirea de marţi, 19 februarie 2008, ora 18:00, în amfiteatrul Odobescu de la Facultatea de Litere (Universitatea din Bucureşti, str. Edgar Quinet, nr.14).
A fost vorba de Amfiteatrul deschis Team Work. Amfiteatrul Deschis Team Work reprezintă oportunitatea unei întâlniri între studenţi şi personalităţi din diverse domenii, ce pot contribui prin exemplul şi experienţa lor la dezvoltarea personală a tinerilor. Printre invitaţii de până acum ai Amfiteatrului Deschis s-au numărat: Dan Puric, Florin Piersic Jr., Mircea Cărtărescu, Simona Popescu, Mircea Toma, Ioan T. Morar, Florin Iaru sau Florian Pittiş.
Întrebarea sub semnul căreia s-a desfăşurat întâlnirea a fost CINE SUNTEM NOI? O întrebare extrem de justă în condiţiile recentei noastre aderări în UE şi al iminentei globalizări.
Amfiteatrul a devenit în scurt timp neîncăpător, sute de oameni dorind să audieze un discurs inconfundabil care de fiecare dată aduce cu sine superbe subiecte de discuţie. Dan Puric a reuşit încă o dată să îşi încânte auditoriul cu o gândire clară, structurată. A reuşit să zugrăvească cu deosebit talent tabloul poporului român. A oferit exemple pline de trăire creştină şi a insuflat acest lucru celor care îl ascultau. Fiecare cuvânt pornea din suflet şi se îndrepta spre suflet.
O adevărată lecţie despre România, români, creştinism şi puterea de a merge mai departe într-o lume care pare a fi în declin moral.
Vă invit să îl ascultaţi cu mare atenţie şi să pătrundeţi tainele cuvintelor sale!
După cum îl caracterizează un coleg din blogosferă, este inimitabil, irezistibil, inconfundabil. E Dan Puric. Al nostru!

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)