Monday, March 5, 2007

e-HR sau viitorul resurselor umane

Dispariţia barierelor tehnice de comunicare a făcut ca pământul să fie nu numai un "sat global", după cum spunea McLuhan, ci şi un sat electronic în spaţiul căruia informaţia,în diversele ei forme circulă în mare viteză. Şi domeniul resurselor umane se adaptează acestei noi ere, cea informaţională şi îşi mută armele strategice în spaţiul virtual. Un mic exemplu îmi atrăgea atenţia săptămâna trecută când citeam că monster.com, cel mai mare site specializat în recrutarea forţei de muncă la nivel mondial, vine şi în România. Compania americană împreună cu eJobs au semnat un acord potrivit căruia se va crea o bază de date comună. Asta înseamnă că utilizatorii eJobs.ro vor putea candida în curând direct la firmele care lucrează cu situl american. Deci am mai făcut un pas în digitalizarea managementului resurselor umane. După cum se poate observa paşii înspre noua era se fac într-un ritm destul de alert. Iar efectele globalizării se fac simţite din în ce mai evident.

6 comments:

raluca said...

dan, esti un adevarat profesionit. iti mai lipreste decat jobul ca reteta sa fie copleta. ma apuca teama ca la un viitor interviu as putea fi chestionata de tine dar sigur il trec, doar am fost colegi!

Raluca Firanescu said...

Cred ca este o super veste! Pe de alta parte cred ca cei care stiau ca au sanse si pot obtine un job f ok in afara tarii nu isi depuneau cv-ul pe eJobs ci stiau deja de "monster.com". Sincer, nu sunt f informata, deci, cu ce ajuta acest parteneriat? Inainte nu puteam avea acces? Help me Dan :P

A-30-something said...

Da, am auzit de Monster.com, este un portal de joburi foarte cautat in afara. De asemenea si pe eures.com puteti gasi joburi in Europa.

Dan-Octavian Cătană said...

Răspuns pentru Raluca (Firănescu):
Acest parteneriat ne ajută foarte mult, este un pas deosebit de important pentru piaţa forţei de muncă din România pentru că în acest fel putem candida şi la posturi din afara ţării (care se află în baza de date a monster.com)

Anonymous said...

Nu stiu daca esti un profesionist dar in mod cert esti pe drumul cel bun. Esti informat si pui pasiune in ceea ce faci. Cat despre parteneriatul e-jobs monster.com - reprezinta un pont pentru toti cei care ne dorim sa devenim specialisti!

Unknown said...

Da, am auzit si eu despre monster.com...e o veste f buna pt noi toti, un pas inainte catre dezvoltare in HR...

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)