Saturday, November 3, 2007

Self management- sapte principii

Analiştii CareerMag – revistă de nişă britanică, orientată pe tendinţele din domeniul carierelor, au publicat 7 principii de self-management, recomandate tuturor celor care doresc să fie propriii lor manageri. Acestea sunt:
1. Câştigă bani din ceea ce-ţi place să faci. Potrivit unor statistici, 75% dintre oameni nu sunt mulţumiţi cu ceea ce fac, considerând cariera aleasă ca pe o soluţie de compromis. Însă, trebuie avut în vedere că, dacă nu faci ceea ce-ţi place în viaţă, nu vei reuşi niciodată să fii foarte bun.
2. Gândeşte-te întotdeauna că eşti propriul tău angajat, chiar dacă lucrezi pentru altcineva. Ca urmare, trebuie să-ţi stabileşti un plan de marketing şi o strategie pentru dezvoltarea abilităţilor.
3. Fii într-o permanentă stare de a învăţa ceva nou. Indiferent că are sau nu legătură cu ceea ce faci din punct de vedere profesional, este important sa te afli într-o permanentă învăţare.
4. Găseşte modalităţi de a-ţi creşte valoarea. Iniţiază un proiect nou, organizează diverse acţiuni, încearcă să afli cât mai multe despre ce presupun celelalte poziţii din compania în care lucrezi.
5. Cultivă-ţi relaţiile. Sfat cât se poate de pragmatic. E important să păstrezi în vizor toate persoanele pe care le cunoşti, deoarece nu poţi să ştii când vei avea nevoie de sprijin.
6. Fii la curent cu ce se întâmplă în companie sau în domeniul care te interesează. Cunoaşterea mediului te ajută să te orientezi mai uşor, devii mai valoros pentru companie dacă înţelegi ce se întâmplă şi îţi este mai uşor să realizezi tranziţia de la o slujbă la alta atunci când e nevoie.
7. Gândeşte-te unde vrei să fii peste cinci ani şi nu uita nici o clipă către ce te îndrepţi. Din momentul în care ţi-ai clarificat idealurile, totul devine mai uşor.
Sursa: http://www.gandul.info/profesii-cariere/sapte-principii-self-management.html?3887;301842

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)