Monday, April 23, 2012

NICUŞOR DAN - un candidat plauzibil pentru Primăria Capitalei

A apărut un nou candidat la funcţia de primar al Capitalei. Neobişnuit, neaşteptat, neprevăzut. Binevenit pentru cetăţeni, neavenit pentru cei care şi-au făcut planurile după vechea paradigmă politică. E tânăr, e deştept, e titrat, e competent. O competenţă la nivel european, aplicată consecvent şi performant în mediul bucureştean. Dacă va ajunge primar (cea ce e puţin probabil, având în vedere lipsa de pârghii), Bucureştiul va arăta cu adevărat altfel. Altfel, în sensul necesităţilor reale şi profunde, prezente şi de perspectivă ale bucureştenilor.

Nicuşor Dan a fost unul dintre elevii supradotaţi ai profesorului Florian Colceag (preşedintele IRSCA Gifted Education, autorul proiectului MODELUL DE ŢARĂ), care-l recomandă călduros: “Nicuşor mi-a fost elev la lot, este fost olimpic internaţional, are minte si caracter, principii si curaj. Vă rog să-l promovaţi astfel încât să şi reuşească, eu îl recomand”.

O bună prezentare a candidatului Nicuşor Dan o face Andrei Pleşu în Dilema Veche. Nu-mi face plăcere să-l citez, dar n-am încotro, pentru că argumentaţia creditului pe care i-l acordă tânărului aspirant la fotoliul de primar, este corectă şi coerentă: “Dintre candidaţii viitoarei campanii electorale avînd ca ţintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl Nicuşor Dan. Nu-l cunosc personal, dar ştiu ce a făcut şi ce face şi mi se pare că are marele atu de a nu semăna cu nici unul dintre antecesorii şi dintre contracandidaţii săi. E limpede că îi pasă de înfăţişarea oraşului (în beneficiul căreia a intervenit eficace în mai multe rînduri, chiar dacă i-au lipsit pîrghii de anvergură). Iniţiativele pe care le anunţă nu se desenează pe ceruri utopice, nu vorbesc despre autostrăzi singaporene, suspendate fudul peste cicatricele oraşului, nu anunţă mari revoluţii, ci acceptă modestia filigranului, a intervenţiei de bun-simţ, a funcţionalităţii bine cumpănite şi transparente. Ataşant, în cazul lui, e şi faptul că e dispus să participe la o cursă fără mari şanse de cîştig, doar pentru a aduce în dezbaterea publică cîteva teme esenţiale pentru bucureşteni. Nu vrea, cu alte cuvinte, să impună un om, o efigie, ci o agendă. Pe de altă parte, nu e un idealist inconsistent: ceea ce a întreprins pînă acum dovedeşte, dimpotrivă, talent organizatoric, realism şi tenacitate. Ca să nu mai vorbim de un anumit curaj civic şi de o sănătoasă preocupare pentru binele comunitar. Îmi place şi precaritatea – de care nu se lasă demobilizat – a mijloacelor lui financiare, startul dezavantajos pe care îl ia, alături de „veterani“ agili, „băieţi de băieţi“, hîrşiţi în gherila politică dîmboviţeană. Îmi place, pe scurt, gratuitatea, nu lipsită de o anumită nobleţe, a demersului său… Tot ce am citit, pînă acum, despre trecutul şi proiectele d-lui Nicuşor Dan mă îndeamnă să-l creditez”.

NICUŞOR DAN SE PREZINTĂ:

CINE SUNT

Sunt inițiatorul și președintele Asociației Salvați Bucureștiul (2008 – prezent).

Sunt cel care a proiectat şi a dezvoltat Școala Normală Superioară București, universitate de elită în cadrul căreia am fost directorul executiv în perioada 2000-2006. Aflați opiniile unor profesori şi studenți.

Am organizat Forumurile Tinerilor Români cu Studii în Străinătate, în 2000 și în 2002.

Am obținut Premiul I cu punctaj maxim în cadrul Olimpiadelor Internaţionale de Matematică din 1987 și 1988. Am studiat la cea mai bună universitate din Franța, Ecole Normale Superieure de Paris, în perioada 1992-1995. După ce, în 1998, am obţinut doctoratul în matematică la Universitatea Paris XIII, m-am întors în România de la un salariu de 2000 de dolari la unul de 60 de dolari. De ce?

CE AM FĂCUT

Am castigat 22 de procese impotriva primariilor din Bucuresti. Am salvat 7 hectare din Parcul Tineretului de la distrugerea prin construirea unor imobile foarte inalte. Am impiedicat construirea unui bloc de 13 etaje in imediata proximitate a Gradinei Icoanei si a Scoalii Centrale. Am salvat de la demolare cladirile din Sos. Kiseleff nr. 45. Intervenind in ajutorul Primariei Capitalei, am castigat procesul impotriva unor privati care cereau acesteia 20 milioane de euro.

Am contribuit la modificarea legii urbanismului, astfel incat sa nu mai poata fi ridicate imobile de 10 etaje in cartiere proiectate si construite doar pentru case. Am reusit prin aceasta sa castigam teren in efortul de a proteja frumusetea unui oras sufocat de proiecte imobiliare incoerente si de un trafic auto sufocant.

Prin manifestatii si alte actiuni mediatice am reusit oprirea catorva zeci de proiecte nocive pentru oras: turnul din spatele Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei, turnul de 10 etaje de langa Parcul Cismigiu, turnul de 17 etaje din strada Mantuleasa, turnul de 15 etaje din Calea Dorobanti, turnul de 100 metri inaltime din intersectia Razoare etc.

Am contribuit la mentinerea in Legea mediului a prevederii care interzice construirea pe spatiile verzi. Camera Deputatilor a incercat sa schimbe de mai multe ori aceasta prevedere. Pentru ca am fost atenti si am stiut sa pledam pentru drepturile bucurestenilor, am reusit sa protejam zeci de hectare de spatiu verde din Bucuresti.

Am ajutat sute de bucuresteni cu sfaturi si cu sprijin in instanta in vederea solutionarii unor probleme de constructii, urbanism sau spatii verzi.

Am publicat raportul "Bucuresti, un dezastru urbanistic", sinteza cea mai completa asupra problemelor Bucurestiului.
In 2008 am semnat impreuna cu politicienii si cu partidele politice Pactul pentru Bucuresti - un set minimal de reguli pentru dezvoltarea orasului. Faptul ca ei l-au incalcat in totalitate ma motiveaza sa candidez azi la Primaria Municipiului Bucuresti.

DE CE CANDIDEZ

1. Pentru că Bucureştiul a cheltuit în 4 ani 10 miliarde de euro, cât pentru 30 de linii de metrou, bani care nu se văd în evoluţia oraşului.
2. Pentru că un cutremur poate să omoare zeci de mii de oameni, iar primăria este iresponsabilă.
3. Pentru ca activitatea primăriei oscilează între impotență și delir.
4. Pentru că în administrația orașului este haos.
5. Pentru că Bucureștiul este orașul șpăgii și al diverselor mafii.
6. Pentru că Bucureștiul este într-o situație dezastruoasă.
7. Pentru că în următorii 4 ani orașul poate suferi pierderi irecuperabile.
8. Pentru că nu văd diferențe între Videanu, Oprescu, Piedone sau Prigoană.
9. Pentru că nici un om politic nu are curajul să spună că este imposibil ca într-un oraș de talia Bucureștiului toată lumea să circule cu autoturismul.
10. Pentru a face la scară mare lucrurile pe care le-am făcut deja de la nivelul Asociației.

CE VREAU SĂ FAC

Aceasta este o varianta incompleta a programului. Varianta completa va fi lansata in mai 2012.

1. Economia

Economia este fundamentul dezvoltarii orasului. Propun o schimbare fundamentala de viziune. Primaria nu mai trebuie sa se multumeasca sa imparta banii care ii vin la buget, ci trebuie ca prin investitiile pe care le face, sa atraga noi investitii private, care sa dezvolte orasul, si prin aceasta sa aduca locuri de munca si bani mai multi la buget.

Proiecte:
o - Dambovita, axa creativa a orasului: concentrarea firmelor de tehnologie, IT si industrii creative, in coabitare cu universitatile si campusurile universitare, de-a lungul Dambovitei. Definirea Bucurestiului ca centru regional in tehnologie, IT si industrii creative.
o - Dezvoltarea pietei locale printr-o politica predictibila de achizitii a primariei
o - Cadru investitional corect: administratie rapida (autorizari) si impartiala; licitatii transparente

2. Banul public

Trebuie sa inceteze cheltuirea aberanta a banului public.

Proiecte:

o - Licitatii transparente, mediatizate, cu termene suficiente pentru o participare reala
o - Publicarea pe site-ul Primariei a tuturor contractelor in curs de desfasurare
o - Publicarea pe site-ul Primariei a listei tuturor proprietatilor Municipalitatii si a contractelor de inchiriere pentru acestea
o - Sistem online pe site-ul Primariei pentru publicarea detaliata a tuturor facturilor platite de Primarie, cu corespondenta fata de capitolele de buget.

3. Mobilitatea

Propun o schimbare fundamentala de viziune, pe care orasele occidentale au adoptat-o deja in anii ’70. Trebuie sa avem curajul sa intelegem ca intr-un oras de dimensiunea Bucurestiului nu este posibil ca toti locuitorii sa circule cu autoturismul. Solutia este eficientizarea transportului in comun.

Proiecte:

o - metroul usor pe infrastructura CFR existenta; triplarea astfel a lungimii retelei de metrou
o - terminarea soselei de centura si a traversarilor acesteia
o - benzi unice pentru autobuze si troleibuze; orar afisat si respectat de catre acestea
o - facilitati pentru biciclisti.

4. Educaţia şi oportunităţile pentru copii

Propun o schimbare de viziune. Primaria nu trebuie sa se margineasca la a consolida pereti de scoli. Primaria trebuie sa aiba un rol activ in stimularea procesului educational.

Proiecte:
o - Construirea de gradinite, pentru acoperirea deficitului de locuri in gradinite
o - Retea de activitati extrascolare organizate de primarie: cercuri pe discipline de invatamant, formare vocationala, activitati sportive
o - Catedre pentru un numar de profesori universitari de varf la nivel mondial, in special in tehnologie, IT si industrii creative.

5. Viaţa culturală a oraşului

Bucurestiul are resursele umane si financiare pentru a se pozitiona ca centru cultural regional. Trebuie doar ca Primaria sa actioneze ca o administratie publica in secolul XXI.

Proiecte:

o - Infiintarea de centre culturale de cartier
o - Numirea unui bord cultural, format din personalitati incontestabile, care sa coordoneze alocarile de fonduri in sectorul cultural
o - Concursuri internationale de anvergura la achizitiile publice in arhitectura, urbanism si arta publica
o - Alocarile de fonduri in artele spectacolului se vor face prin concursuri de proiect
o - Un festival international de anvergura al orasului Bucuresti

6. Problema câinilor vagabonzi

Este o problema pe care numai incompetenta primarilor de pana acum a facut sa para grea.

Soluţii:

o - Ridicarea de pe strada a tuturor cainilor vagabonzi; oferirea de catre Primarie de tarcuri pentru asociatiile de proprietari care isi asuma ingrijirea (inclusiv curatenia spatiului) cainilor din vecinatate; adaposturi ale Primariei pentru ceilalti caini vagabonzi
o - Evidenta exacta a tuturor cainilor din Bucuresti, cu sau fara proprietar
o - Sterilizarea tuturor cainilor comunitari; incurajarea sterilizarii cainilor cu stapan
o - Amenzi drastice pentru persoanele care abandoneaza caini
o - Controlul total al ONG-urilor de protectie a animalelor asupra activitatii adaposturilor de caini comunitari.

7. Pieţele agroalimentare

Jumatate din pietele agroalimentare au disparut dupa 1990, iar jumatate din jumatatea ramasa au fost concesionate, astfel incat pretul de inchiriere a tarabelor a crescut de cateva ori.

Soluţii:
o - Rascumpararea de catre Primarie a pietelor agroalimentare cedate; preturi accesibile pentru inchirierea tarabelor
o - Eliminarea intermediarilor din piete
o - Facilitarea transportului producatorilor din jurul Bucurestiului la pietele din Bucuresti

8. Factura la întreţinere

Bucurestiul cumpara de la Ministerul Economiei gigacaloria cu 325 lei. Tehnologia moderna permite producerea energiei termice la un pret de 130 lei / gigacalorie. Solutia este investirea in propriile centrale termice ale municipalitatii. In 6 ani, Bucurestiul poate finaliza constructia unor astfel de centrale, prin care sa poata incalzi locuintele din oras.

9. Locuinţe sociale

Exista un necesar de locuinte sociale in Bucuresti. Pe de alta parte, Primaria nu exploateaza corect proprietatile pe care le detine.

Soluţii:

o - Fructificarea proprietatilor Municipalitatii la pretul pietei
o - Construirea de locuinte sociale
o - Obligarea dezvoltatorilor de noi complexe rezidentiale la un procent de locuite „sociale”, cu pret accesibil

10. Prevenirea efectelor cutremurului

Specialistii afirma ca la un cutremur de intensitatea celui din 1977, mii sau chiar zeci de mii de bucuresteni pot sa moara.

Soluţii:

o - Elaborarea hartii de risc seismic si a studiilor de vulnerabilitate seismica a cladirilor
o - Finantarea de catre Primarie a studiilor de consolidare
o - Consolidarea in ritm sustinut a cladirilor incadrate ca avand risc seismic
o - Respectarea stricta a legii in constructii.

11. Spaţiile verzi, poluarea şi sănătatea populaţiei

Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana desi nu are industrie. La mai multi indicatori poluare atmosferica depaseste nivelul maxim admis de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Incidenta bolilor respiratorii la copii si a bolilor cardio-vasculare la varstnici s-a dublat in ultimii 10 ani.

Soluţii:

o - Eliberarea parcurilor de constructii si terase ilegale; rascumpararea portiunilor retrocedate
o - Amenajarea ca zona de recreere a salbei de lacuri din nordul Bucurestiului si a Lacului Morii
o - Respectarea stricta a legii de interzicere a construirii pe spatiile verzi
o - Respectarea stricta a legii in santierele de constructii.

12. Bazele sportive şi centrele de cartier

Bugetul Bucurestiului permite construirea unor baze sportive de cartier si ale unor centre culturale de cartier. Astfel, locuitorii pot avea acces la un pret modic la piscine si terenuri de sport precum si la locuri publice unde sa se poata intalni fara a fi obligati sa vina pentru asta in centrul orasului. Organizatii non-guvernamentale s-au aratat capabile sa impulsioneze viata sociala in anumite cartiere, Primaria trebuie sa incurajeze prin alocari de fonduri transparente astfel de initiative.

13. Patrimoniul construit

Patrimoniul construit reprezinta capitalul comercial al orasului. El da identitate orasului. Iar identitatea este ceea ce atrage, in competitia globala, atat investitorii cat si turistii. In ultimii ani, patrimoniul construit a suferit distrugeri dramatice.

Soluţii:

o - Inventar al cladirilor din zonele istorice
o - Finantarea de catre Primarie a studiilor de restaurare a cladirilor istorice (nu si a restaurarii insasi)
o - Expropierea proprietarilor care isi degradeaza cladirile istorice
o - Respectarea stricta a legii si a regulamentului de urbanism, astfel incat cladirile din zona istorica sa valoreze mai mult decat terenul de sub ele.

14. Transparenţă decizională

Accesul cetatenilor la activitatea si la deciziile Primariei este un principiu fundamental.

Proiecte:

o - Sistem on-line de urmarire a stadiului rezolvarii petitiilor cetatenilor
o - Sistem on-line de urmarire a platilor Primariei
o - Dezbateri publice reale pe proiectele majore ale Primariei.

15. Respectarea legii în toate aspectele

Consider ca acest punct nu are nevoie de explicatii.

Autor: Miron Manega

Sursa: http://www.certitudinea.ro

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)