Tuesday, October 2, 2007

3 greseli majore in scrisoarea de intentie

Sunt convins că atunci când trimiţi o scrisoare de intenţie, nu intenţionezi nici un moment ca aplicaţia ta să ajungă în “dosarul rotund”. Mă refer la acela pe care îl goleşte femeia de serviciu la sfârşitul zilei.

Greşelile majore pe care le-am identificat ar putea fi reduse la trei teme de bază. Restul sunt mai mult sau mai puţin variaţii pe aceeaşi temă.

Un început “moale”. La suficiente scrisori de intenţie le ia unul, două, sau chiar trei paragrafe doar pentru a face o intoducere. Ce spui dacă începi în forţă, cu ceva de genul: “Numele meu este X şi doresc să aplic pentru poziţia Y, din cadrul firmei W, ca urmare anunţului din Z”. Este o cale uşoară de a deschide scrisoarea ta de intenţie.

Obiectivele carierei tale. O afirmaţie de genul, “caut o poziţie unde abilităţile mele să fie folosite şi recunoscute în vederea unei avansări” va crea o impresie de îngâmfare şi îl va face pe evaluator să treacă peste aplicaţia ta, chiar dacă eşti un om valoros. Respectă timpul celui ce îţi evaluează aplicaţia şi păstrează aceste afirmaţii pentru momentul în care vă întâlniţi faţă în faţă.

Plecarea ta de la jobul precedent. Oricât de puternic simţi că e impulsul să explici motivul pentru care ai plecat de la fostul job, abţine-te! Pregăteşte-ţi nişte răspunsuri pentru orice întrebări capcană despre istoricul angajărilor tale, şi păstrează-le pentru interviu. Scrisoarea de intenţie nu este un loc potrivit pentru confidenţe. De multe ori acest lucru poate să conducă la uşi închise. Încă ceva, fereşte-te să critici organizaţile la care ai lucrat. Asta ar putea pune sub semnul întrebării integritatea ta.

Sursa: http://www.hrmarket.ro/index.html

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)