Tuesday, June 2, 2009

TeleEnciclopedia -emisiunea copilăriei meleÎn urma unei discuţii pe care am avut-o astăzi cu un fost profesor din facultate am rememorat momentele extrem de plăcute din fiecare sâmbătă după-amiază în care urmăream emisiunea mea preferată, TeleEnciclopedia. O emisiune care a însemnat primul meu contact cu lumea atât de frumoasă a culturii.

Emisiune unicat, graţie longevităţii ei asigurată de audienţele record, Teleenciclopedia a debutat la 21 mai 1965, sub un generic desfăşurat în acordurile muzicii lui Nicolae Kirculescu - "Piesă de concert pentru pian".

Crainicii celebri ai Teleenciclopediei au fost Dinu Ianculescu, Mariana Zaharescu, Ludovic Antal, Lucia Mureşan, Florian Pittiş, actori remarcabili care au acceptat să citească din off pentru că le-a plăcut Teleenciclopedia.

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)