Thursday, July 24, 2008

Resurse umane în stil Disney

Tom Peters, unul dintre cei mai importanţi autori în domeniul managementului, a menţionat modelul Disney în cartea sa devenită celebră “In Search of Excellence”, aparută în 1982.
Paul Macleish şi David Mulvey, trainerii Institutului Disney au prezentat în data de 15 aprilie la Bucureşti strategiile şi modelele de afaceri ce stau la baza succesului Disney. Walt Disney a înfiinţat Universitatea Disney dupa ce a deschis parcul de distracţii Disneyland din Orlando, când şi-a dat seama că are nevoie de un sistem structurat prin intermediul căruia să-i instruiască pe angajaţi. A fost prima universitate corporatistă din SUA şi ramane una dintre cele mai mari instituţii corporatiste de training din lume.
Universitatea foloseşte tehnologii avansate de instruire, care permit angajaţilor să participe la traininguri atunci când doresc şi când timpul le permite.
O atenţie deosebită este acordată procesului de recrutare şi selecţie, având în vedere că rata şomajului în Florida este foarte mică. (sursa: www.businessmagazin.ro)

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)