Sunday, March 22, 2009

Revista Excelenţa te invită să descoperi "Copiii binecuvântaţi"

Revista Excelenta prezinta in al VI-lea numar o serie de reportaje speciale despre realitatile conditiilor spirituale si sociale ale copiilor daruiti. Misiunea reporterilor revistei Excelenta nu s-a terminat aici. Vor prezenta in exclusivitate in cadrul evenimentului de lansare a proiectului primului Centru Gifted Education din Romania din 16 aprilie 2009 adevaratele istorii ale copiilor supradotati din Romania. Revista Excelenta, aflata la al VI-lea numar relateaza in premiera viata de zi cu zi a unor copii a caror istorie le-a fost parca un film prea lung de incercari la o varsta si asa frageda.

Povestile lor sunt atat de asemanatoare si atat de triste. Unii n-au decat mama, altii nu au decat tata, altii sunt atat de saraci, incat nu au ce manca. Fiecare dintre povestile lor ar merita sa fie spusa, fiecare dintre chipurile lor ar merita o fotografie, fiecare dintre gesturile lor marunte ar merita povestit. Sunt unii dintre ei care picteaza extraordinar, sunt altii care canta. In fiecare clipa ramanem mirati de felul in care vorbesc, senin, fericit, deschis. Suntem patrunsi de bucuria lor exploziva, rasul lor care umple lumea. Viitorul lor nu poate dobandi certitudine din egoism, ura, zgarcenie, violenta, din navala intereselor materiale, personale sau colective, ci din credinta care deschide calea spre iubire, adevar, lumina. Florian Colceag, expert international in educatia copilului supradotat ne atentioneaza insa ca „oamenii incep sa caute persoanele supradotate numai in caz unui pericol caruia nu-i pot face fata, in cazul unei crize datorata unei probleme tehnice al carui raspuns nu-l pot gasi sau in conditiile de sinceritate totala dinaintea unei catastrofe de proportii, cand au nevoia leadership-ului unor oameni lucizi si responsabili, sau uneori, cand iubesc”.

Revista EXCELENTA invita toti tinerii cu talent, cu varsta de pana in 18 ani sa participe la competitia care in 16 aprilie 2009, va invita castigatorul in calitate de AMBASADOR al Centrului Gifted Education sa sustina propriul discurs la Bucuresti in cadrul Evenimentului de lansare in Romania a proiectului primului Centru Gifted Education, centru non-profit privat si independent, in amfiteatrul „Ion Heliade Radulescu” al Bibliotecii Academiei Romane, Calea Victoriei 125. Evenimentul va include si lansarea proiectului consultativ de audit al planului de dezvoltare pentru centru, prin colaborare cu Central European University Business School si John Hopkins University Carey Business School. Detaliile asupra evenimentului vor urma.

Cele mai importante titluri ale editiei sunt:

  • Copiii supradotati si lumea adultilor
  • Nivelele dezintegrarii pozitive
  • Copiii lui Dumnezeu
  • Calea mantuirii prin suferinta
  • Micile genii si media
  • Casa binecuvantata cu 160 de ingeri
  • Am fost in „Castalia” - Educatia de excelenta va face posibil frumosul joc al inteligentelor multiple, si in Romania
  • Membru de excelenta la World Council for Gifted and Talented Children
  • Akiane Kramarik: „Inspiratia vine de la Dumnezeu”
Va invit sa accesati Revista EXCELENTA la adresa: www.supradotati.ro/revista

1 comment:

adrian said...

Lucrurile se complica atunci cand vine vorba de leadership. Eu am participat odata la un un curs organizat de Extreme Training si am inteles cum stau lucrurile. De fapt mai degraba am simtit. Am vazut ca Extreme training reia programul si sunt oarecum suparat...pentru ca sunt niste discounturi de-ti sta mintea-n loc. Gasiti detalii pe http://www.traininguri.ro Mie personal mi-a placut mult legatura care s-a facut intre leadership si inteligenta emotionala si pana la urma intradevar asa este, un leader bun lucreaza la partea emotionala a lui si a oamenilor din echipa! Pana la urma cred ca numai companiile care vor avea lederi autentici vor castiga batalia cu aceasta criza.

stefan

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)