Sunday, September 21, 2008

Radu Furnică: Învăţământul va falimenta economia

Unul dintre cei mai respectaţi experţi în resurse umane din România, Radu Furnică declara pentru profesiionline.ro că actul educaţional românesc, în forma sa actuală, este falimentar şi va afecta evoluţia businessurilor în următorul deceniu. Românii sunt obsedaţi de diplome, iar sistemul de învaţământ exploatează această slăbiciune.
Radu Furnica este preşedinte şi CEO al companiei de executive search Leadership Development Solutions (LDS), partenerul pentru piata locală al Korn/Ferry International, una dintre cele mai mari companii de executive search din lume.
El mai spune de asemenea că aproximativ 90% dintre cele 296 de universitati de pe piaţa locală nu au absolut nicio valoare, ci produc diplome pe bandă. Doar 3% dintre absolvenţii pe care îi livrează facultaţile românesti sunt pregatiţi la nivelul care se cere international.
Sunt lucruri extrem de adevărate despre care au discutat şi alte personalităţi de primă mărime precum Marian Staş şi Florian Colceag.
sursa imaginii: aici

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)