Monday, January 10, 2011

Film despre acţiunea violentă de la Piteşti (1949-1951)

Puţin cunoscută publicului este acţiunea violentă care a avut loc la Piteşti, în timpul regimului comunist. Unul dintre cei care au trecut prin penitenciarul Piteşti este chiar mentorul acestei fundaţii, Dan Lucinescu. Vom lansa filmulDemascarea, realizat de către Alin Mureşan - scenarist şi Nicolae Mărgineanu - regizor, cu sprijinul IICCMER şi Fundaţiei Konrad Adenauer Stiftung. Îl veţi găsi în curând la sediul fundaţiei la preţul de 10 lei.

Prin implicarea noastră în acest proiect contribuim la promovarea valorilor româneşti şi a spiritualităţii creştine. Majoritatea celor care au suferit în Piteşti au fost elitele ţării în anul 1948. Astăzi, toţi au o trăire duhovnicească deosebită, au o vastă cultură şi îşi trăiesc viaţa în simplitate.

Pentru a putea afla mai multe lucruri despre ceea ce s-a întâmplat în Piteşti şi pentru a vizualiza poze cu închisoarea, imagini cu deţinuţii în timpul arestării, mărturii ale lor, biografii ale responsabililor acţiunii, vă rugăm să vizitaţi site-ul www.fenomenulpitesti.ro.

Mai jos vă prezentăm cele două trailere ale filmului. Vizionare plăcută!No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)