Sunday, July 19, 2009

Rada Flavia Mihalcea,printre primii 100 de cercetători din Statele Unite ale Americii din domeniul informaticii şi ingineriei

Rada Flavia Mihalcea, absolventă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), a fost nominalizată recent de preşedintele SUA, Barack Obama, printre primii 100 de cercetători din Statele Unite ale Americii din domeniul informaticii şi ingineriei.
Rada Flavia Mihalcea a absolvit, în anul 1997, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, cu nota 9,90. A fost printre primii trei absolvenţi ai generaţiei sale. Apoi, a plecat în SUA. „A terminat facultatea şi a plecat foarte repede să-şi continue studiile”, a spus Dumitru Mihalcea, tatăl tinerei.
A devenit profesor asociat la Universitatea Fort Worth, din Dal las, Departamentul de Şti inţă şi Ingineria Calculatoarelor. Tânăra care va primi
Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers este implicată în cercetarea procesării limbajelor naturale, învăţarea maşinilor şi recuperarea informaţiilor.

Încă un succes fabulos obţinut de o româncă! Multe felicitări şi rezultate excepţionale pe mai departe.

Sursa: http://www.evz.ro

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)