Saturday, November 29, 2008

Prima Conferinţă a Asociaţiilor Laicatului Ortodox Român

Astazi, 29 nov., incepind cu ora 10.00, la Aula Magna a Facultatii de Drept din Univ. Bucuresti, a avut loc Conferinta Asociatiilor Laicatului Ortodox Roman.

Organizatori: Asociatia Ziaristilor si Editorilor Crestini, Fundatia “Sf. Martiri Brancoveni”, Asociatia Pro Vita Filiala Bucuresti si Asociatia ROST.

Dupa citeva comunicari initiale (Radu Preda, Ionel Ungureanu, Dr. Pavel Chirila, Ovidiu Hurduzeu, Dan Puric) pe tema trecutului si prezentului laicatului în Biserica Ortodoxa, au urmat dezbateri cu caracter organizatoric, in vederea unei Conferinte largite, care ar urma sa aiba loc in cursul anului viitor.

Au fost invitati sa participe liderii a peste 50 de organizatii civice, cu caracter cultural sau social de factura crestin-ortodoxa, precum si o serie de personalitati ale lumii romanesti care s-au facut cunoscute ca promotoare ale mesajului crestin-ortodox, dintre ii amintesc pe prof. univ. dr. Gheorghe Ceausu, Dan Ciachir, Dan C. Mihailescu, Horia Pastina, Dan Stanca.

Sursa: http://ro.altermedia.info

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)