Tuesday, November 27, 2007

Motto-ul zilei

Nu poţi învăţa pe nimeni nimic. Poţi doar ajuta oamenii să se descopere.

(Galileo Galilei)

Monday, November 26, 2007

De ce?

De ce ne naştem oare, oricum plecăm din viaţă
De ce ni-s numărate şi orele ce trec?
Prea multe feţe aspre ascunde-a noastră faţă
Şi măsurat ni-i timpul necredincios şi sec.


De ce regret trecutul, oricum nu este cale
Să mă abat din drumul cuprins între porunci
Căci scris mi-a fost pe frunte s-o iau direct la vale
Deşi tot urc spre vârfuri luptând chiar şi pe brânci


Din tot ce-am luat cu mine nimic n-are valoare
Iluzii şi speranţe s-au rătăcit pe drum
Şi dacă spus-au unii că fericirea doare
De ce aveau dreptate şi încă au şi-acum?


Să nu te chinui astăzi să înţelegi cuvinte
Căci de înveţi prea multe, vei vrea să ai un rost
Dar vântul veşniciei îţi va aduce-aminte
Că moarte-i după viaţă şi doar un om ai fost...
(Mariana Eftimie Kabbout)

Sunday, November 25, 2007

Motto-ul zilei

"Munceşte ca şi cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeşte ca şi cum niciodată n-ai fi fost rănit. Dansează ca şi cum nu s-ar uita nimeni la tine.”

Friday, November 23, 2007

Motto-ul zilei

"Sa iubesti nu e nimic.
Sa fii iubit e ceva.
Sa iubesti si sa fii iubit e totul." (T. Tolis)

Saturday, November 17, 2007

Despre un proiect extrem de interesant- MENTORSHIP

Motto-ul zilei de azi: "Greseala este fundamentul succesului si mijlocul prin care acesta este atins"

Top 100 pentru elite- un proiect al Fundaţiei "Dinu Patriciu"

Fundatia „Dinu Patriciu” a lansat programul de burse „TOP 100”, care se adreseaza elitelor. Programul isi propune sa investeasca in tinerii cu posibilitati intelectuale exceptionale, pentru ca ei sunt cei care vor forma generatii de profesionisti si lideri capabili sa genereze progresul Romaniei.

Anual, 100 de licentiati si masteranzi vor fi sprijiniti pentru a-si finanta studiile doctorale in universitati occidentale de prestigiu. Evaluarea va avea loc in perioada 1 aprilie - 15 iulie 2008, cand solicitările de bursa transmise fundatiei vor fi analizate de un juriu independent, care va evalua cererile de bursa exclusiv potrivit criteriilor de performanta si venit.

Rezultatele finale ale competitiei vor fi aduse la cunostinta solicitantilor pe site-ul programului si prin presa la data de 18 iulie 2008.

Formularul de solicitare a bursei este disponibil la orice benzinarie din reteaua Rompetrol sau parteneri Rompetrol sau poate fi descarcat de pe site-ul http://www.fundatiadinupatriciu.ro/

Sursa: http://www.cariereonline.ro/

În "pielea" candidatului

Ieri seara mă gândeam cum e să fii candidat la un anumit interviu, ce senzaţii te încearcă, cum poţi să treci mai uşor peste ele. De aceea am zis că ar fi util un astfel de post referitor la această temă. Teoria interacţiunii sociale relevă că partenerii de interacţiune sunt condiţionaţi de interese să scoată în evidenţă aspectele care le sunt favorabile şi să le mascheze pe cele nefavorabile, adică să facă impresie. Acest tip de comportament, fiind asemănător cu jocul de scenă l-a stimulat pe sociologul american Ervin Goffman să-l considere "strategie dramaturgică", prin care fiecare individ caută să-i influenţeze pe ceilalţi, astfel încât, în funcţie de ceea ce interesele îi impun, şi circumstanţele îi permit să obţină, în raport cu aceştia, o poziţie cât mai bună.
Şi aşa cum femeile subtile se fardează pentru a-şi accentua naturaleţea, nu pentru a-şi dezvălui artificialitatea, tot aşa şi dumneavoastră în calitate de candidat trebuie să păreţi la interviu cât mai natural. Pentru a reuşi trebuie ca, din timp:
- să vă autoevaluaţi, listându-vă cinstit calităţile şi slăbiciunile;
- să vă autointerogaţi;
- să vă interesaţi despre firma unde veţi susţine interviul;
- să vă pregătiţi de interviu cu dovezi concrete- aprecieri de la alte firme, proiecte realizate, lucrări publicate.
Succes tuturor!

Solutii pentru un Bucuresti mult prea aglomerat

Distributia IQ in cadrul populatiei

Saturday, November 10, 2007

MICHAEL BOLTON - When a man loves a women


Inca una la fel de frumoasa. Sunt romantic, domnule!

CHRIS DE BURGH - LADY IN RED


O melodie superbă!

Faţa ascunsă a candidatului la interviu

Personalitatea umană a fost de multe ori comparată cu un iceberg, datorită preponderenţei aspectelor mai puţin vizibile din cadrul structurii sale. Pentru majoritatea specialiştilor în recrutare şi selecţie de personal, părţile vizibile nu constituie o problemă specială, în schimb, descoperirea unor comportamente disimulate sau ascunse prezintă dificultăţi.
Puţine persoane au interesul să declare nonşalant punctele slabe veritabile, ceea ce complică sarcina recrutatorului. Pentru cei preocupaţi să descifreze caracteristici mai puţin vizibile ale unui candidat, le oferim spre investigare câteva tare comportamentale pe care noi le considerăm greu de surprins în timpul unui interviu.
O să dau acum un exemplu de candidat ideal în timpul unui interviu: aspect fizic atrăgător, bine îmbrăcat, CV bine întocmit, familist, studii relevante, are simţul umorului dezvoltat, pasiuni interesante, se exprimă alert şi concis, răspunde la orice întrebare deschis şi direct, îşi identifică cu uşurinţă punctele tari versus punctele slabe, poate să vă creioneze lejer cum va evolua cariera lui profesională în următorii cinci ani, poate descrie pe repere orare o zi tipică din activitatea lui profesională, este o persoană dinamică şi motivantă, nu critică vechiul loc de muncă.
Toată această înşiruire de calităţi şi abilităţi poate să nu însemne nimic dacă persoana din faţa dumneavoastră face parte din categoria candidatului cu trăsături ascunse.
Nu în ultimul rând, cel mai important aspect în procesul de recrutare şi selecţie este descoperirea calităţilor ce pot fi utile organizaţiei, şi nu vânătoarea de greşeli.

Saturday, November 3, 2007

Profesiionline.ro lanseaza video cv-ul!


Profesiionline.ro raspunde nevoii de noutate de pe piata recrutarii de top management oferind un instrument inovator: Video CV-ul. Video CV-ul se dovedeste la nivel international o modalitate directa si extrem de eficienta de autopromovare pentru candidatii ce vizeaza pozitii de top.
Video cv-ul este si in opinia mea o idee foarte buna si pentru piata romaneasca. Era nevoie de ceva care sa dinamizeze procesul de recrutare si sa treaca dincolo de clasicul cv pe hartie sau cv-ul online. Video cv-ul ne aduce o serie de beneficii: vedem persoana (lucru foarte important din mai multe motive), observam dictia, comportamentul (inainte de a-l chema la un eventual interviu). Video cv-ul ne poate usura munca de recruiteri, deoarece persoana in cele cateva minute, poate puncta elementele esentiale pe care le-a trecut in clasicul cv. Deci economisim si timp :).

Invatati sa fiti funky!


Watch and learn!

Michael Porter la emisiunea lui Charlie Rose


Merita vazut!

Self management- sapte principii

Analiştii CareerMag – revistă de nişă britanică, orientată pe tendinţele din domeniul carierelor, au publicat 7 principii de self-management, recomandate tuturor celor care doresc să fie propriii lor manageri. Acestea sunt:
1. Câştigă bani din ceea ce-ţi place să faci. Potrivit unor statistici, 75% dintre oameni nu sunt mulţumiţi cu ceea ce fac, considerând cariera aleasă ca pe o soluţie de compromis. Însă, trebuie avut în vedere că, dacă nu faci ceea ce-ţi place în viaţă, nu vei reuşi niciodată să fii foarte bun.
2. Gândeşte-te întotdeauna că eşti propriul tău angajat, chiar dacă lucrezi pentru altcineva. Ca urmare, trebuie să-ţi stabileşti un plan de marketing şi o strategie pentru dezvoltarea abilităţilor.
3. Fii într-o permanentă stare de a învăţa ceva nou. Indiferent că are sau nu legătură cu ceea ce faci din punct de vedere profesional, este important sa te afli într-o permanentă învăţare.
4. Găseşte modalităţi de a-ţi creşte valoarea. Iniţiază un proiect nou, organizează diverse acţiuni, încearcă să afli cât mai multe despre ce presupun celelalte poziţii din compania în care lucrezi.
5. Cultivă-ţi relaţiile. Sfat cât se poate de pragmatic. E important să păstrezi în vizor toate persoanele pe care le cunoşti, deoarece nu poţi să ştii când vei avea nevoie de sprijin.
6. Fii la curent cu ce se întâmplă în companie sau în domeniul care te interesează. Cunoaşterea mediului te ajută să te orientezi mai uşor, devii mai valoros pentru companie dacă înţelegi ce se întâmplă şi îţi este mai uşor să realizezi tranziţia de la o slujbă la alta atunci când e nevoie.
7. Gândeşte-te unde vrei să fii peste cinci ani şi nu uita nici o clipă către ce te îndrepţi. Din momentul în care ţi-ai clarificat idealurile, totul devine mai uşor.
Sursa: http://www.gandul.info/profesii-cariere/sapte-principii-self-management.html?3887;301842
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)