Monday, November 21, 2011

Despre educaţie cu dr. Augusto Cury

"A educa inseamna a calatori in lumea celuilalt, fara a patrunde vreodata in ea. Inseamna a utiliza ceea ce gandim, pentru a ne transforma in ceea ce suntem.
Cel mai bun educator nu este cel care controleaza, ci cel care elibereaza. Nu e cel care apara greselile, ci cel care le previne. Nu e cel care corecteza comportamente, ci cel care indeamna la reflectare. Nu e cel care observa dor ceea ce este aceesibil ochilor, ci cel care vede invizibilul. Nu e cel care renunta cu usurinta, ci cel care stimuleaza continuu, un nou inceput.
Un educator bun imbratiseaza, atunci cand toti resping; incureajeaza atunci cand toti condamna; ii aplauda pe cei care n-au urcat niciodata pe podium; vibreaza la curajul de a concura, al celor ramasi pe ultimele locuri. Nu cauta propria sa stralucire, ci se face mic pentru a-i face mari pe fiii, pe elevii si pe colegii sai de serviciu."

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)