Tuesday, May 31, 2011

Tabara de elita. Cum poti invata in Romania cu profesori de la HarvardSe cauta 40 de studenti care sa mearga la vara o saptamana la Poiana Brasov in prima tabara educativa la standard de elita. Tinerii vor invata cum sa devina lideri de la profesorii universitatii Harvard, care a dat deja aproape 80 de laureati Nobel.

De altfel, proiectul are in spate un grup de absolventi romani care cred ca o diploma nu inseamna nimic daca nu iti propui sa schimbi lumea.

Experienta Harvard e greu de tradus in cuvinte. Pare, asadar, scenariul perfect sa aduci in Romania profesori care predau in State. Ideea scolii de vara "Aspire" exact asa a pornit.

Am venit inapoi in Romania cu ideea de a oferi unor copii exceptionali o experienta exceptionala. Sa fie inspirati de invitatii de la Harvard, dar sa se inspire si unii pe altii.

Te poti inscrie pe site-ul www.aspireacademy.ro

Programul se adreseaza studentilor din anii 1 si 2 de facultate. Ambitiosi si care vor sa schimbe ceva in mediul lor.

Inscrierile au inceput in forta si continua pana pe 15 iunie. Primul pas e sa cercetezi cu atentie site-ul. Apoi, completezi formularul online si trimiti un cv si un mic eseu, care sa-ti reflecte preocuparile si personalitatea. Cei mai promitatori candidati vor fi chemati pentru un interviu fata in fata cu membrii comisiei. Care vor avea grija sa ii aleaga pe cei cu "gena" de lider.

Nu se intampla foarte des studentilor romani sa aiba parte de experiente occidentale. Este folositor mai ales pentru cei care vor sa urmeze programe de masterat sau de doctorat in afara.

Pentru organizatori, e foarte important e ca studentii alesi sa socializeze. Dupa conferinte, vor avea timp de relaxare in Poiana Brasov si in orasul de la poalele Tampei. Si vor putea sa isi descopere talentele pentru dans, fotografie sau teatru. Pentru toti cei alesi, programul este gratuit.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/tabara-de-elita-cum-poti-invata-in-romania-cu-profesori-de-la-harvard.html

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)