Friday, December 31, 2010

Targu-Mures va fi orasul european al educatiei de excelenta, in perioada 1-5 februarie 2011

In perioada 1-5 februarie 2011, Targu Mures va fi orasul european al educatiei de excelenta. Afla care sunt conditiile de participare pentru editia de iarna a Scolii de excelenta.
Aceasta editie a scolii de iarna a educatiei de excelenta este una speciala, dedicata pregatirii continue in gifted education a cadrelor didactice si persoanelor pasionate de excelenta in educatie. Evenimentul este programat in perioada 1-5 februarie 2011, organizat de Asociatia IRSCA Gifted Education in colaborare cu Colegiul National Alexandru Papiu Ilarian din Targu-Mures.

Scoala isi propune creionarea unui mediu de invatare sigur si flexibil, ce-i incurajeaza pe elevi sa isi angajeze abilitatile catre cele mai competetitive limite posibile, incluzand asumare de riscuri si dezvoltare de cunostinte si abilitati.

Atelierele de dezbatere si scriere de proiecte de imbogatire curriculara au ca obiective realizarea de programe centrate pe interesele si ideile elevului mai mult decat pe cele ale profesorului; ca si incurajarea independentei elevilor si a initiativelor lor.

Obiectivul scolii: Proiectarea noului program de curricula imbogatita

Cand unui copil nu ii oferi posibilitatea de a gandi pentru el insusi, de a-si asuma riscuri intelectuale si implicari emotionale, nu ii oferi nici posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile si competentele fundamentale care conduc la succesul viitorilor adulti, spun specialistii Consortiului National pentru Tineri si Copii cu Potential Inalt- EDUGATE

Te invitam sa te alaturi unei echipe nationale de dascali de valoare exceptionala si experti in educatie de nivel international pentru a forma reteaua MENTOR.

Prin scolile de iarna/vara ale Educatiei de Excelenta lansate de IRSCA Gifted Education si EDUGATE, primele de acest tip la nivel national si European, reteaua de profesori se va forma in metodologiile didactice de predare orientate spre educatia de excelenta

Reteaua de profesori va sustine organizarea de scoli CRED pentru educatie diferentiata si va furniza expertiza, curricula, metode si metodologii pentru calitate in educatie in toate scolile romanesti.

Detalii organizatorice despre programul zilnic al scolii

9:30 – Cursuri sustinute de experti

15:30 – Ateliere de lucru

19:00 – Activitati suprize pregatite de copii

Atentie: Programul Scolii de excelenta pe zile va fi finalizat dupa inscrierea cursantilor.

Cursurile expertilor:

Experti in educatie: Dr. Florian Colceag, expert international in educatia copiilor supradotati; Drd. Vasile Flueras, expert EDUGATE; Prof. Stefan Vlaston, presedinte EDU CER; Psih. Marilena Leurzeanu, director executiv IRSCA Gifted Education; Adina Tulbure, expert in tehnici didactice inovative; Kristof Lajos, Director editorial „Revista EXCELENTA”

Intre temele abordate:

Inteligenta umana. Descoperirea potentialului la copii. Metode de motivare a copiilor supradotati cu subrealizare scolara. Metode de stimulare a performantelor scolare la copiii supradotati. Creativitate. Interviul structurat la copiii supradotati. Consiliere educationala si interventii terapeutice la copiii talentati si supradotati.

Metode de reducere a stresului la parinti si cadre didactice. Recunoasterea ADHD la tinerii si copiii supradotati. Solutii creative de interventie terapeutica in demersul didactic cu copiii supradotati aflati in situatii de risc social.

Ateliere de lucru: Psih. Mirela Horumba, director programe de consiliere parinti si cadre didactice; Daniela Ilioasa, consilier IRSCA Gifted Education; Dr. M. A. Christi, prospector IRSCA Gifted Education; Kristof Lajos, Director editorial al revistei EXCELENTA.

Premiem cele mai bune practici educationale

Lista atelierelor de lucru este deschisa, asteptam propuneri. Concursul de eseuri si de filme digitale este deschis si cursanţilor din editiile anterioare ce nu pot fi cu noi la Targu-Mures.

Taxa de participare este valabila si pentru concurs: 200 lei.

Asteptam eseurile dumneavoastra (pentru concurs, sau nu) la adresa lajos.kristof@gmail.com

Criterii de premiere: proprietatea cuvantului, coerenta argumentului, coeziunea textului, creativitate. Asteptam filmele (20 MB max, pentru concurs, sau nu) la adresa: scoaladeexcelenta@gmail.com.

Premiul I – 300 de lei, participare gratuita la urmatoarea Scoala de vara a educatiei de excelenta

Premiul II – 150 de lei

Premiul III- 50 de lei

Cum te poti inscrie?

Inscrierile se vor face pe baza completarii unui formular pe care il veti solicita la adresa de e-mail: scoaladeexcelenta@gmail.com, imediat dupa ce veti face dovada platii la contul organizatorilor Asociatiei IRSCA Gifted Education:

RO32RZBR0000060010982060 – Banca Reiffesen Bank cu precizarea: Inscriere pentru Scoala de excelenta, sau inscriere pentru concurs. Membrii Asociatiei IRSCA Gifted Education, au reducere 50% din plata taxelor de cursuri.

Scoala se finalizeaza cu diploma de participare si un certificat de competente, acordate de IRSCA Gifted Education si recunoscut de Consortiul EDUGATE si World Council for Gifted and Talented Children.

Taxa de participare: 200 lei, platibili pana la data de 20 ianuarie 2011, orele 16,00.

Organizatorii isi vor rezerva dreptul de a asigura conditii excelente de cazare si masa, la preturi de bun simt. Va recomandam calduros sa va adresati autoritatilor teritoriale de invatamant pentru informatii privind decontarea cheltuielilor de transport, masa, cazare.

Departamentul de Relatii cu Publicul

0756355047

Şcoala de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă (Gura Humorului 2009)

Despre daruri şi inteligenţa emoţională

Psihicul uman este structurat conform unor reguli ce nu depind direct de voinţa noastră, dar unde ea poate să intervină pentru a oferi posibilitatea liberului arbitru. Atât în alegerea jocului personal cât şi a regulilor individuale acceptate de a vedea lumea. Putem astfel afirma că oamenii nu au independenţa pe care cred că o au în gândire, fiind direct influenţaţi de numeroase variable ce le modifică percepţiile.

Unele dintre componentele esenţiale din formula de personalitate a individului sunt percepţiile emoţionale şi percepţiile logice. Acestea depind atât de factorul cultural cât şi de alegerea individuală. O exemplificare a diferenţei de percepţie emoţională culturală ar putea fi cele doua grupuri de câini ce trăiesc în relaţie divergentă cu pisicile mele. Câinii pe care-i hrănesc, nu doar că tolerează pisicile, dar le şi iubesc; câinii vecinilor, în schimb, au alt model cultural şi sunt foarte agresivi faţă de pisici. În fond, totul ţine de percepţia culturală a celor două grupuri de câini, determinată de factori externi, dar transmisibili în timp unor grupuri de încredere culturală.

La oameni acest model este similar, fiind o moştenire mamaliană de la speciile anterioare, fiecare cultură încercând să se diferenţieze printr-o formulă particulară de echilibru între raţional şi emoţional. Diferenţa de formulă creează şi comportamentele de compatibilitate sau incompatibilitate dintre culturi, precum şi reacţiile sociale tipice.

Putem spune în general că acest comportament mamalian face ca membrii unei populaţii să sprijine pe cei ce gândesc la fel ca ei, în mai mare măsură decât pe cei care arată la fel ca ei. Această analiză ne permite să înţelegem baza cognitivo-afectivă a conflictului, respectiv a includerii sau excluderii unor oameni în cadrul unui grup social. În general ofensa culturală se poate vedea la populaţii multiculturale la fel de bine ca şi la populaţii cu potenţial şi formule cognitivo-afective diverse. Un exemplu îl constituie copiii supradotaţi sau cei cu dizabilităţi, ce sunt priviţi ca diferiţi, de masa celorlalţi copii. Rolul educaţiei ar trebui să cuprindă depăşirea factorului de excluziune, care este un factor primitiv, specific populaţiilor animale ce îşi configurează linii genetice cu caracteristici selectate.

Integrarea socială a copiilor din sistemul instituţionalizat este în general dificilă din cauza aceluiaşi factor cognitiv/emoţional, reacţia masei de oameni la adresa lor fiind de excluziune, nu de incluziune. Pentru a se depăşi această situaţie de tip mamalian şi a permite integrarea socio-profesională, există un alt comportament, tot instinctual şi de origine mamaliană, anume acela al împărţirii reciproce de daruri. Obiceiul este prezent atât la animale, cât şi la triburile primitive ce încetează conflicte vechi după ce-şi împart daruri. Împărţirea reciprocă de daruri poate conduce spontan la fuziunea de grupuri anterior în opoziţie culturală, precum şi la îmbogăţirea obiceiurilor culturale locale sau chiar trecerea unui grup la obiceiurile culturale ale celuilalt grup.

Populaţiile ce nu răspund la daruri cu daruri pierd posibilitatea egalităţii de şanse cu populaţiile ce dăruiesc. Pe aceste pârghii au apărut şi s-au dezvoltat, la populaţiile umane, religiile sau filosofiile sociale, pe urma lor venind la putere diferitele grupuri de interese. Şi tot pe baza acestor pârghii au fost asimilate diferite modele culturale sau respinse alte grupuri culturale. Din acest motiv, pentru includerea copiilor cu risc social sau economic este esenţial ca aceştia să înveţe comportamentul altruist prin programe de tip „Dă mai departe”, construit pentru prima dată în România de tânărulLajos Kristof, în cadrul programelor de educaţie socială. Să nu uităm succesul unor ideologii ce au invocat acest principiu utilizând manifeste pe care scria „citeşte şi dă mai departe”. Procedeul este utilizat acum în mod curent pe internet, pentru a provoca schimbări de atitudine.

Concluzia acestei scurte analize ar fi aceea că orice conflict se stinge cu uşurinţă dacă se aplică strategia cadourilor! Atât conflictele personale cât şi culturale. Războaiele pornesc atunci când se întrerupe ciclul de cadouri reciproce. La fel şi infracţionalitatea. Dacă nu reuşim, în educaţie, să integram acest principiu, prin lansarea dezbaterilor în care copiii să poată dărui şi primi cunoştinţe, se ajunge la violenţă şi conflict.

Mai putem înţelege că, dacă o grupare etnică are comportament afectiv cald, dar cognitiv instabil sau fără principii clare şi cu o logică predefinită, aceasta va intra automat în conflict de incompatibilitate cu o populaţie raţională cu logică riguroasă, dar cu comportament afectiv cenzurat şi rece. Acest lucru s-a întâmplat în perioada războaielor naziste, dar şi în războaie recente, incluzând lupta anti-teroristă actuală. Şi în acest caz educaţia poate corecta datele iniţiale, prin programe de tip „dă mai departe”, cultivarea talentelor proprii sau de antreprenoriat social.

Suntem la începutul unei reforme a educaţiei ce a moştenit multe probleme grave, create de neînţelegerea unor mecanisme de comportament uman şi abuzarea voluntară sau involuntară a acestor mecanisme. Aflându-ne în situaţia de a corecta şi intenţia de a reveni la politicile educaţionale, astfel încât să urmeze partea naturală de comportament uman care să ajute la dezvoltarea potenţialului copiilor, este imperios necesar să aprofundăm aceste subiecte şi să realizăm o muncă bine făcută. Articolul de faţă este doar o temă de reflecţie, ce va fi urmată de mecanisme concrete de punere în practică.

Sursa: Revista EXCELENŢA

Titlul original: „Inteligenţa emoţională şi percepţia analitică”

Autor: Prof. Dr. FLORIAN COLCEAG

Wednesday, December 29, 2010

Recomandare de lectură. A Treia Forţă. ECONOMIA LIBERTĂŢII. Renaşterea României profunde

Editori: Ovidiu Hurduzeu, John Chrysostom Médaille
Anul apariţiei: 209
Număr de pagini: 352
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-8131-66-8
Preţ: 25 lei (TVA inclus)

Dincolo de capitalism şi de comunism, înaintea lor şi după ele, există modele economice mai potrivite firii omeneşti. Economii ale viitorului cu rădăcini adânci în trecut.

Se poate comanda aici.


Seminar Igiena Informaţiei

In fiecare zi lucram cu informatia fara sa ne fie foarte clar ce reprezinta ea cu adevarat.

Acum, mai mult ca niciodata este necesara o educatie in acest domeniu informational, sa stim cum sa gestionam informatiile.

Asociatia Infospeed, Control Internet si Irsca Gifted Education va invita in data de
15 ianuarie 2011 incepand cu ora 10.00, in incinta Camerei de Comert si Industrie – Amfiteatrul Alexandru I.Cuza – ( intrare E etaj 3) la Seminarul Igiena Informatiei.

Speakeri:

Prof. Dr. Florian Colceag este expert internaţional în educatia excelenţei, preşedintele IRSCA Gifted Education, matematician, profesor, 20 de ani de experienţă în educatia copiilor supradotati si în antrenarea copiilor olimpici la matematică cu care a obtinut mai mult de 60 de medalii de aur la competiţii internationale de matematică.
Este reprezentant în România al World Council for Gifted and Talented Education.

Alexandru Bordea este preşedintele Asociaţiei Infospeed, fondator al programului cu acelaşi nume. Specializat în citire rapidă, creativitate şi învăţare accelerată, Alexandru a lucrat cu peste 4000 de persoane ( elevi, student, adulti) în cei peste 11 ani de experienţă.

Din program:

Ce este informaţia ?

Cum lucrează creierul ?

Atitudinea faţă de informaţie

Bazele informaţiei

Informaţia utilă şi informaţia toxică

Cum procesăm informaţiile

Recomandări pentru un creier sănătos

Ascultă un copil

Romanul, capitala excelenţei în educaţie I (Prof. Dr. Florian Colceag)


Inceputul lunii decembrie 2010 a insemnat in agenda urbei musatine o serie de activitati cultural-stiintifice de rezonanta regionala sau chiar nationala, din acest sir de manifestari detasandu-se de departe Conferinta Nationala organizata la initiativa unui grup de cadre didactice de la Grupul Scolar "Vasile Sav" care, cu aceasta ocazie, a facut ca Romanul sa fie gazda unor oaspeti de mare valoare. Conferinta de sambata, 4 decembrie, indraznet titrata "Calitate si excelenta, provocari si deziderate in educatie", s-a adresat in mod deosebit cadrelor didactice din unitatile de invatamant preuniversitar cu scopul de a oferi participantilor posibilitatea confruntarii ideilor inovatoare precum si aceea a largirii orizontului profesional, printr-un schimb benefic de informatii si de experienta, prezenta la conferinta a unor somitati in materie de excelenta in educatie oferind un argument in plus vizavi de rostul ziditor al dezbaterilor care au avut loc cu aceasta ocazie.
Alaturi de nume sonore precum cele ale universitarilor ieseni Gheorghe Aniculăiesei si Gheorghe Nagîţ, Prof. Drd. Vasile Flueras, ardeleanul mutat la capitala sa-i invete excelenta pe bucuresteni, sau Prof. Dr. FloriAn Colceag, recunoscut ca principalul mentor al excelentei in educatie din Romania, la dezbateri au participat circa 60 de cadre didactice din scolile romascane care au prezentat comunicari si au luat parte la activitatile workshop-urilor din program, pe termen lung insa beneficiarii intalnirii de la Roman fiind, sa speram, tot elevii...

Monday, December 27, 2010

Institutul Ludwig von Mises România | Vlad Topan

Character Education Success in High School

Regele Solomon- Despre cuvintele care exprimă respectul

"Izvor de viaţă este gura celui drept...10:11

Cine îşi păzeşte gura îşi păzeşte sufletul său...13:3

Buzele celor înţelepţi răspândesc ştiinţă...15:7

Cuvintele frumoase sunt ca un fagure de miere, dulceaţă pentru suflet şi tămăduire pentru oase. 16:24

Ca merele de aur pe poliţi de argint, aşa este cuvântul spus la locul lui." 25:11

- Pildele lui Solomon

Lansare de carte - MÂNIA LUI GROL de Liviu Galoş












Lansare de carte - MANIA LUI GROL de Liviu Galos

Dan Lucinescu despre Parintele Arsenie Boca


Dan Puric la Robert Turcescu (26 dec 2010)

Banii şi Statul. Ciclurile istorice şi economice

Noţiunea de bani este direct legată de statul ce generează simbolurile puterii (unul dintre acestea este banul) şi care foloseşte aceste simboluri pentru controlul populaţiei. Acest control depinde însă de ciclurile istorice, care sunt obligatorii. Astfel, există patru perioade mari care se repetă, dar care şi coexistă în acelaşi timp, cu diverse ponderi:
- perioada societăţii harnice şi acumulative
- perioada hedonistă (care caută plăcerile, epuizând acumulările)
- perioada războinică (apare imediat după momentul epuizării resurselor acumulate şi are doua componente: reformarea şi agresiunea)
- perioada de re-structurare şi re-proiectare a regulilor de funcţionare ale statului, care duce din nou la o perioadă de societate harnică şi acumulativă.
Pentru fiecare dintre aceste perioade există o altă proiecţie funcţională a banului, iar jocul acestor proiecţii ţine de politicile şi leadership-ul naţional.


Perioada harnică apreciază prin ban efortul muncii şi priceperea pe anumite direcţii precum execuţia, organizarea, proiectarea, etc.
Perioada hedonistă apreciază prin bani nivelul de relaxare şi bună dispoziţie obţinută.
Perioada războinică apreciază prin ban apartenenţa la anumite grupuri ce se află în conflict, fără să mai ia în seamă efortul sau priceperea, dar fiind încă atentă la plăceri şi distracţii.
Perioada de restructurare apreciază prin bani echilibrul şi abilitatea soluţiilor de re-proiectare. De asemenea, prin bani se apreciază - dar într-o mult mai mică măsură - apartenenţa la anumite grupuri. În schimb nu se mai apreciază banul ca reprezentare a nivelului de relaxare şi distracţie.

Astfel, studiind modul şi ponderea în care este folosit banul în societatea noastră, putem identifica şi perioada în care ne aflăm în acest moment (sau în orice altă perioadă istorică), precum şi intenţiile şi mecanismele politice care au determinat-o.
Ceea ce constatăm acum, la noi, în urma analizei menţionate, este clar perioada războinică rece. Noul proletcultism prin care trecem, precum şi bătălia politică, ambele vizibile prin politizarea funcţiilor administrative şi corupţia de tip hedonist a acestora, nu are nimic de a face cu cantitatea muncii sau cu priceperea dovedită. Nepăsarea faţă de populaţie (vizibilă prin lipsa stimulării dezvoltării economice) este un sindrom clar al acestei stări ce a dus la epuizarea resurselor, dovadă fiind gradul de îndatorare la care am ajuns. Faptul că această stare a fost indusă artificial - din interior şi din exterior - este iarăşi de necontestat, dacă urmărim liniile de „reformă” ce au condus aici. De exemplu, alungarea succesivă a diferitelor clase de intelectuali sau specialişti din aproape toate domeniile, prin politicile salariale prohibitive, arată că nu au fost măsuri întâmplătoare sau explicabile prin incompetenţa politicienilor, ci un efect urmărit cu tenacitate şi pricepere.

Faptul - remarcat într-un articol anterior - că la noi există mai multe „state în stat”, cuprinzând etnii, sindicate, biserici, partide, mafii, arată iminenţa trecerii de la un conflict rece la unul fierbinte, structurile de tip statal având resurse suficiente pentru a reorganiza sistemul după alte reguli.
Conflictul fierbinte impun în mod evident două tipuri de acţiuni - fuga şi lupta, precum şi intervenţia din afară pentru o ţară dovedită ca neguvernabilă.
Aceste informaţii astfel prezentate se constituie într-un fel de „termometru” prin care se poate lua temperatura sistemului, urmărind politicile financiare de tip guvernamental. Nu cred că o ţară mai poate să vibreze la un apel de a exista în pace, după ce a fost manipulată o perioadă lungă de timp să trăiască în conflict. În plus, atrag atenţia că perioada anterioară de hărnicie şi acumulare, începută după cel de-al doilea război mondial, a pornit de la un grad extrem de mare de sărăcie şi a fost însoţită de multe sacrificii ale oamenilor luminaţi ce nu aparţineau grupurilor de tip „stat în stat” deţinătoare ale puterii.
Istoria se repetă. De aceea sărbătorim anual Crăciunul şi Paştele, ca o aducere aminte. Stă în puterea noastră să re-direcţionăm această istorie astfel încât să evităm dramele distructive şi să dăm o şansă noilor generaţii.

Autor: Prof. Dr. Florian Colceag

Sunday, December 26, 2010

Puterea cuvintelor

"Un cuvânt nepăsător poate provoca vrajbă.
Un cuvânt crud poate distruge o viaţă.
Un cuvânt amar poate amplifica ura.
Un cuvânt violent poate izbi tăios şi ucide.
Un cuvânt delicat poate netezi calea.
Un cuvânt vesel poate lumina ziua.
Un cuvânt adecvat poate uşura poveri.
Un cuvânt de iubire poate vindeca şi binecuvânta." (Anonim)

Thursday, December 23, 2010

Cuvintele amabile

"Cum este roua pentru flori
aşa sunt şi cuvintele pentru suflet.
Aşa o binecuvântare pentru emiţător
şi aşa de dragi receptorului.
Niciodată n-ar trebui să le ţinem numai
pentru noi.
Cuvintele amabile, spuse cu blândeţe,
Oferă adeseori alinare unui suflet neliniştit,
Iar legăturile de iubire se destramă
Din pricina cuvintelor amare.
Atunci vai, tu, spirit blând,
Fii mereu alături de mine,
Iar motto-ul meu să fie "Poartă-te cu alţii
la fel cum ţi-ai dori ca ei să se poarte cu tine."
Polly Rupe

DECLARAŢIE-APEL ADRESATĂ JUDECĂTORILOR CURŢII CONSTITUŢIONALE A ROMÂNIEI

Deciziile anterioare luate de CCR in privinta Legii Educatiei Nationale sunt corecte si normale, intr-o tara normala.

Din pacate, nu traim intr-o tara normala.

Parlamentul si parlamentarii, parte dintre acestia rectori si profesori universitari, dupa 21 de ani aflati la carma tarii si invatamantului romanesc, ne-au condus la urmatoarele rezultate:

• Universitatile romanesti s-au transformat in fabrici de diplome.
• Clanuri universitare conduc universitatile ca pe propriile feude, la adapostul autonomiei universitare.
• Baronii universitari castiga averi si salarii bugetare uriase speculand naivitatea studentilor si fraudand fondurile publice.
• Clasamentele internationale ne plaseaza constant pe ultimul loc intre tarile Uniunii Europene, nici o universitate romaneasca nu se afla in clasamentele internationale prestigioase.
• Productivitatea si atractivitatea economiei romanesti sunt afectate de precaritatea sistemelor de educatie si formare profesionala.
• Toate alocarile bugetare, inclusiv pentru cercetare, se cheltuiesc fara ca cineva sa dea socoteala asupra rezultatelor acestor cheltuieli.

Proiectul Legii Educatiei Nationale angajat de Guvernul Romaniei incearca sa puna ordine in aceasta stare de lucruri deplorabila si intolerabila.

Prin opozitie, Proiectul de Lege elaborat de Comisia de Invatamant a Senatului, sub conducerea rectorului Ecaterina Andronescu, are urmatoarele prevederi:

• Profesorii universitari raman in functie pana la plecarea naturala.
• Rectorii sunt alesi de aceleasi clanuri care conduc si acum universitatile.
• Se mentin cumulurile de functii si salarii, inclusiv cu demnitati publice, care au dus si duc la fraudarea bugetului de stat si la pervertirea legislatiei in sensul servirii intereselor ilegitime ale profitorilor educatiei.
• Managerii din educatie pot indeplini functii de conducere in partide politice, fapt ce transforma depolitizarea intr-o lozinca incarcata de o demagogie ieftina.
• Nepotismul, plagiatul, refuzul de a angaja tineri, falsificarea diplomelor si alte tare ale invatamantului superior raman in continuare nepedepsite.

Pe scurt, varianta Andronescu a Legii Educatiei Nationale este conceputa pentru a conserva puterea, privilegiile si banii baronilor universitari, la adapostul unei autonomii universitare nedublata de responsabilitate publica.

In aceste conditii, dupa 20 de ani de incremenire in modelul descris mai sus, este momentul sa se ofere o sansa de reformare si modernizare a sistemelor noastre de educatie si formare profesionala, pentru a parasi pozitiile rusinoase pe care le ocupam in clasamentele internationale.

In acest context special, avand in vedere ca Proiectul angajat de Guvern a fost dezbatut public, respecta Pactul Pentru Educatie, preia bunele practici din Uniunea Europeana, a parcurs o mare parte a procedurilor parlamentare, a preluat din solutiile Comisiei de Invatamant a Senatului, va solicitam, doamnelor si domnilor Judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei, sa validati forma Legii Educatiei Nationale angajata de Guvernul Romaniei.

Dati o sansa acestei tari!

1. Prof. Stefan VLASTON, Presedintele Asociatiei EDU CER (vlaston@yahoo.com, 0722.802.165)
2. Prof. Dr. Florian Coceag, Presedintele Asociatiei IRSCA Gifted Education
3. Avocat Ana BIRCHALL, dr. in drept, Yale Law School
4. Prof. dr. Cristian SILVESTRU, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, Membru Corespondent al Academiei Romane.
5. Prof. univ. dr. Daniel Vighi, scriitor si jurnalist
6. Prof. Univ. Dr. Gigel MILITARU, Universitatea din Bucuresti, membru fondator EDU CER
7. Prof. Univ. Dr. Corina IONESCU, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
8. Cercetator Principal Corneliu SARBU, membru EDU CER
9. Prof. Univ. Dr. Bogdan MURGESCU, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Istorie
10. Sef lucrari dr. Ioan TANTAU, Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Biologie si Geologie.
11. Prof. univ. dr. Liviu DRUGUS, Universitatea George Bacovia din Bacau, membru fondator EDU-CER, vicepresedinte al International Society for Intercommunicating of New Ideas, Boston, USA
12. Conf. dr. Costel SARBU, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
13. Dr. Vasile V. MORARIU, Cercetator st. gr. I, Profesor asociat la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, Membru AOSR
14. Prof. univ. dr. Marian IVAN, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Geologie si Geofizica
15. Economist Badita Ion Sebastian, Membru fondator Asociatia Edu Cer
16. Prof. Dr. Ing. Petre T Frangopol, Profesor consultant IFIN - HH
17. Ruxandra Hurezean, ziarista, Cluj-Napoca
18. Prof. univ. Dr. Vlad A. CODREA, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
19. Dr. Antoneta Seghedi, cerc st. I INCD GeoEcoMar
20. Prof. univ. dr. ing. Grigore BUIA, Universitatea din Petrosani
21. Valentin Grigore, Presedinte - Societatea Astronomica Romana de Meteori
22. Prof. Miala Rodica Victoria, Profesor lb engleza, Scoala nr. 37 ''Mihai Eminescu'', Craiova
23. Prof. Silvia Cartu, Director Scoala nr. 37 ''Mihai Eminescu'', Craiova
24. Dr. Bogdan Constantinescu, Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara
"Horia Hulubei", Bucuresti
25. Dr. Alexandrina Fulop-Senior Specialist-Stiintele Pamantului, De Beers Canada.
26. Prof. dr. Ioan POP, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
27. Harry Minti, Doctor in Fizica cu specializare in Astrofizica Conferentiar la Univ. Ebraica din Ierusalim
28. Prof. Dr. Anca Silvestru, Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica,
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
29. Prof. Dr. Ion MIHAI, Universitatea din Bucuresti
30. Dr. Adela MIHAI, Universitatea din Bucuresti
31. Prof.Smaranda LIVESCU Fulbright Scholar University of Virginia on line CASENEX courses English and ESOL Specialist Atlanta, Georgia, USA
32. Prof. Dr. Ion GROSU, Organic Chemistry Department Faculty of Chemistry and Chemical Engineering "Babes-Bolyai" University Cluj-Napoca
33. Dr. Niculina BOGDAN, Organic Chemistry Department Faculty of Chemistry and Chemical Engineering "Babes-Bolyai" University Cluj-Napoca
34. Cercet. St. III, dr. Nicolae Mihai Academia Romana Institutul de Cercetari Socio-Umane "C.S.Nicolaescu-Plopsor", Craiova
35. Mihai A. GIRTU, Ph.D. Professor of Physics DeanFaculty of Physics, Chemistry, Electronics and Petroleum Technology Ovidius University of Constanta
36. Belu Constanta - profesor de fizica Grupul Scolar "Voievodul Mircea" Targoviste.
37. Prof. Dr.Zoltan Neda, Facultatea de Fizica, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
38. Elvira Popeti, inginer chimist, Timisoara
39. Mihaela Baciu- medic pediatru Brasov, SOG Dr I. A.Sbarcea Brasov.
40. Baciu Gh.Damian, medic, Brasov
41. Prof. Ecaterina Dragan, secretar , firma Almis Distribution SRL , com Movila Miresii , jud Braila
42. Maria Burzo -medic stomatolog-cabinet privat Cluj-Napoca
43. Ioan Burzo -inginer programator-primaria Cluj-Napoca
44. Marius Burzo -inginer programator -"Arobs Transilvania software "
45. Ionut Burzo -student anul 3 - Informatica U.B.B .Cluj-Napoca
46. Lect. dr. Anamaria Terec, de la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii "Babes-Bolyai", Cluj.
47. Dr. Silviu Radan Cercet. st. gr. I INCD GeoEcoMar
48. Prof. dr. ing. Nadia Potoceanu, prodecan la Facultatea de Inginerie de la Universitatea Resita
49. Dr. Lucian Besutiu cercetator stiintific gradul I Institutul de Geodinmaica al Academiei Romane


Sursa: http://www.certitudinea.ro/articole/info/view/declaraTie-apel-adresatA-judecAtorilor-curTii-constituTionale-a-romaniei

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)