Saturday, November 27, 2010

Tehnica Pomodoro

Un alt instrument folositor pentru cei care au probleme cu volumul de munca, tehnica Pomodoro, a fost creat pentru a ajuta persoanele care vor sa obtina mai mult in aceeasi perioada de timp. Cum face acest lucru? Trebuie sa iti imparti munca in parti mai mici, care pot fi efectuate intr-un „pomodoro”(rosie in italiana).

Totul se bazeaza pe aceasta mica rosie, care este de fapt un timer ce incepe sa sune dupa 25 de minute, sa te anunte sa faci o mica pauza. Timp de 5 minute poti sa iti verifici mailul, sau sa faci alte activitati care nu necesita un grad mare de atentie si dupa aceea te intorci la ce faceai. Dupa 4 pomodoro (2 ore de munca), poti lua o pauza mai mare, si tot asa.

De ce functioneaza? Pentru ca e ca si cum ai avea propriul tau asistent (sau sef, dupa preferinte) care te intreaba „Ce ai mai facut, ai terminat?”. La sfarsitul zilei, poti vedea clar ce ti-ai propus sa faci, si cat ai rezolvat din ce aveai de facut. Chiar daca este o metoda mai clasica, ce foloseste foaie, hartie si un timer, aceasta tehnica functioneaza tocmai pentru ca cere mai multa interactiune din partea ta decat un program de pe calculator, pe care poti alege sa il ignori la un moment dat. Pentru oricine doreste sa afle mai multe, (cum ar fi ce faci atunci cand te intrerupe cineva) cartea „Tehnica Pomodoro” este disponibila in mod gratuit pe site-ul http://www.pomodorotechnique.com/.


Sursa: http://www.trainart.ro/blog/2010/11/tehnica-pomodoro/

No comments:

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)