Monday, May 31, 2010

Inside the HBS Case Method



There are special moments that pull everything we have learned into focus. When theory, practice, experience and talent all come to one sharp point -- a decision that shapes a definitive course of action. When it's no longer an issue of what can be done, but of what you will do.

Navigating Major Career Transitions



Michael D. Watkins discusses how to handle your next move.

Sunday, May 30, 2010

Dan Puric - Omul frumos











Dan Puric ne invata sa "iesim" din sonetul maestrului I.L. Caragiale "Contimpuranilor mei"... "Fără de graiuri gure şi ochi făr' de priviri, Făr' de mişcare forme, şi încă, vai! ce este Mai sec în astă lume şi mai nemernic, ţeste Făr' de gândiri şi inimi lipsite de simţiri! Aşane pomenirăm, dodată, fără veste, Trecând p-aci, prin jocul capricioasei firi. Bizar! Fiinţe fără fiinţă, trecem peste Pocitul visal unei smintite-nchipuiri În vreme de-njosire, în tină şi din tină, Ne căpătarăm locul l-a soarelui lumină; Zadarnic ne născurăm şi făr' să trebuim! Păsemne-aşa ne scrise pustia de ursită: Păcum ne fuse vremea meschină ş-umilită, Meschini şi mediocri să fim şi să murim! "

Moare cate putin (Pablo Neruda)

Moare cate putin cine se transforma in sclavul

obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi

traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu

risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu

oamenii pe care nu-i cunoaste.

Moare cate putin cine-si face din televiziune un

guru.

Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera

negrul pe alb si punctele pe "i" in locul unui

vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa

staluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza

sentimentele inimii.

Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este

nefericit in lucrul sau; cine nu risca certul pentru

incert pentru a-si indeplini un vis; cine nu-si

permite macar o data in viata sa nu asculte

sfaturile "responsabile".

Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nu

citeste; cine nu asculta muzica; cine nu cauta harul

din el insusi.

Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu

se lasa ajutat.

Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si

de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza.

Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte

de a-l fi inceput; cine nu intreaba de frica sa nu

se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca cunoaste

intrebarea.

Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna

ca "a fi viu" cere un efort mult mai mare decat simplul

fapt de a respira.

Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o

fericire splendida. Totul depinde de cum o traim...

Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare

Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul

Daca va fi sa plangi, plange de bucurie

Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale

Daca va fi sa furi, fura o sarutare

Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica

Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire

Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti asta in

fiecare zi...

Wednesday, May 26, 2010

Lideri fara functie

Atunci când lucrez cu o companie pe care o ajut să se dezvolte şi să formeze lideri, clientul îmi cere de multe ori să îi fac pe angajaţi să înţeleagă ce înseamnă leadership. Calităţile de leadership nu au nimic de-a face cu funcţia trecută pe cartea de vizită, sau cu mărimea biroului.

Nici cu suma pe care o câştigi, sau cu hainele pe care le porţi. Leadership înseamnă o anumită filosofie. Este o atitudine. O stare de spirit. Un mod de a proceda. Şi stă la îndemâna oricăruia dintre noi. Indiferent cu ce ne ocupăm în cadrul unei companii. Robert Joss, decanul Şcolii de Business Stanford, a exprimat perfect această idee spunând: „Prin leadership, înţeleg asumarea completei responsabilităţi pentru bunăstarea şi dezvoltarea unei organizaţii, ca şi pentru evoluţia acesteia în bine. Adevărata capacitate de leadership nu stă în prestigiu, autoritate sau statut. Ci în responsabilitate.”

Aceasta este îndemnul pe care i-l adresez fiecărui grup de angajaţi cu care lucrez: fiţi lideri fără funcţie oficială. Iată un exemplu. Îmi petrec o mare parte din viaţă în avion şi călătorind, aşa că îmi solicit intensiv bagajele. Mânerul genţii mele s-a rupt, după ce am făcut turul Rusiei (trebuie să treceţi St. Petersburg pe lista locurilor de vizitat, înainte de a muri.) Cum spuneam, am dus geanta la Evex, un dealer din Toronto.

Tânărul de serviciu m-a tratat minunat, şi, în câteva zile, mânerul era reparat. Perfect. Peste puţin timp, la New York, mânerul s-a rupt iarăşi. Am presupus că va trebui să achit o nouă reparaţie când mă voi întoarce la Evex. Majoritatea firmelor le fac atâtea necazuri clienţilor: dacă nu ai păstrat chitanţa, cu atât mai rău pentru tine. Dacă nu ştii cine a făcut prima reparaţie, nu te putem ajuta.

Dacă nu ai cumpărat de la acest magazin, atunci nici nu exişti. Ei bine, Evex este altfel. Ei ştiu să procedeze. Ei înţeleg că dacă nu îţi tratezi bine clienţii, atunci de fapt nici nu ai o afacere. Ei nu au uitat cine le pune pâinea pe masă în fiecare zi. Trataţi-vă clienţii regeşte, şi atunci nu aveţi decât de câştigat. Când le-am explicat că mânerul s-a rupt din nou, tânăra care era de serviciu – fără o clipă de ezitare – a cerut scuze pentru această problemă. Apoi a spus: „Vă promitem că în trei zile geanta va fi în stare perfectă. Şi bineînţeles, domnule, nu vă costă nimic.”

Fără nici un fel de birocraţie, fără a-mi cere chitanţa reparaţiei precedente. Fără hărţuială. Fără probleme. Pur şi simplu serviciu de calitate, însoţit de un zâmbet larg. „Adevărata capacitate de leadership nu stă în prestigiu, autoritate sau statut. Ci în responsabilitate.”

Această tânără a demonstrat adevărate însuşiri de leadership. A pus rapid diagnosticul problemei, şi-a asumat personal responsabilitatea şi a luat decizia corectă. A reprezentat soluţia, nu problema. Şi astfel şi-a uimit clientul. Nu ea era proprietarul companiei. Nici supraveghetor. Nici manager. Era doar un lider fără funcţie.

Sursa: http://www.robinsharma.ro

Tuesday, May 25, 2010

Nu te da niciodată bătut!

Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.

In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".

Beethoven a fost considerat de către profesorii săi “fara nici o şansă ca şi compozitor”. Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.

Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate - nu?

Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: " Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit."

Un expert spunea despre Vince Lombardi că: "Posedă cunoştinţe despre fotbal minime şi o totală lipsă de motivaţie."

In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, "Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ". Sunt sigură că ştiţi că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum. cine are habar cine e Emmeline Snively?

Winston Churchill a rămas repetent când era pe clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim ministru. El a scris mai târziu: "Never give in, never give in, never, never, never, never - in nothing, great or small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up."

Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.

Charles Darwin
a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: "Nu-ţi pasă de nimic înafară de prins câini şi şobolani." În biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, defapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă." Cu siguranţă, a evoluat.

Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că "e prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi."

Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.

La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adâng şi şi-a zis "În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu". După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-alungul Activităţii.

Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens.

Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.

Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violocenlişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?" Domnul Casals i-a răspuns: "Pentru că încă cred că fac progrese."

Asadar, nu te da niciodată bătut!

Robin Sharma Talk

What Is Leadership? By Robin Sharma



Leadership and personal development expert Robin Sharma shares an interview on what makes a leader.

Sunday, May 23, 2010

Maury Peiperl's view on IMD Responsible Leadership Summit 2009



Leading academics along with political and business leaders from around the world are taking part in a Responsible Leadership Summit at IMD in Lausanne, Switzerland.

Executive Presence



Top CEO Coach and author Suzanne Bates (Motivate Like a CEO, Speak Like a CEO) talks about the factor of Executive Presence in advancing your career

Executive Presence: The “Wow” Factor that Makes Leaders Stand Out

Dr. Elke Leeds
Kennesaw State University, Atlanta- USA

Ce este “Executive Presence”? Un termen nou in literatura de specialitate ce defineste o componenta importanta a leadershipului: acel factor ”WOW” usor de identificat insa greu de definit ce scoate in evidenta liderii de succes!

Executive Presence inseamna felul in care esti perceput de catre toti ceilalti: o persoana puternica, directa, convingatoare, sigura pe sine, care comunica clar, concis si onest cu ceilalti. Se refera la abilitatea de a-i influenta pe cei din jur in baza stilului personal si nu prin autoritatea data de pozitia in companie.

De ce este important sa avem "executive presence"? Pentru ca toti isi vor dori sa faca afaceri cu tine, sa semneze contracte noi, sa te promoveze sau sa te recomande altor oameni cheie pentru proiecte interesante.

Executive presence creeaza un brand personal puternic. Influenteaza comunicarea si impresia pe care o faci celorlalti atunci cand te vad, te aud sau se gandesc la tine. In afaceri, este important sa ai un brand personal recunoscut de catre colegi, sef, echipa si client, pentru ca de cele mai multe ori este imposibil sa ajungi sa cunosti si sa discuti cu fiecare dintre ei. Brandul personal te va ajuta si iti va creea acea notorietate tip “word-of-mouth” care reprezinta un avantaj competitiv.

Cum incepi acest proces de dezvoltare personala? Cum iti creezi propriul brand si o puternica prezenta executive?

Participa la seminarul gratuit organizat de ASEBUSS si Kennesaw State University, Atlanta, SUA*! Managerii, antreprenorii si tinerii profesionisti sunt invitati sa se inscrie, trimitand cererea de inregistrare si coordonatele pe email emba@asebuss.ro. Poti suna la 0722 368 602 pentru mai multe informatii.

Data: 25 mai, incepand cu orele 18.30.
Locatia: Hotel Howard Johnson

*ASEBUSS si Kennesaw State University ofera in Romania un program Executive MBA de top, clasificat pe locul #1 in: oportunitati de avansare in cariera, aplicabilitate, networking, logistica si experienta managerial a participantilor–Ziarul Financiar, Martie 2010, TOP programe MBA si EMBA din Romania.

Sursa: http://www.asebuss.ro

Sunday, May 9, 2010

Conferinţele lui Dan Puric, acum şi pe DVD

Miercuri, 12 mai 2010, orele 17:00, la libraria Mihai Sadoveanu (langa Cinema Scala), FundatiaART PRODUCTION va invita sa participati la lansarea a “4 DVD-uri de colectie” care cuprind “Conferintele de la Ateneul Roman 2009” sustinute de actorul si regizorul DAN PURIC.

Lucrarea beneficiaza de o prezentare grafica si tehnica de exceptie, a fost realizata de Fundatia ART PRODUCTION in colaborare cu TVR si reuneste in cele 4 DVD-uri, care poarta titlurile conferintelor despre “OMUL FRUMOS”, “CORP”, “UMOR”, “IUBIRE”, emisiunile prezentate la Televiziunea Romana in toamna anului trecut.

Domnul DAN PURIC va fi prezent la eveniment si va face prezentarea celor 4 DVD-uri.

Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)