Thursday, April 30, 2009
John P. Kotter, Our Iceberg Is Melting
Harvard Business School Professsor John Kotter talks about his book "Our Iceberg Is Melting" with a familiar friend.
Tuesday, April 28, 2009
Saturday, April 25, 2009
O super şcoală de vară
The Business Summer School (BSS) is an academic program for learning in an international context, and a forum for developing intercultural understanding. During two weeks of stay in Sibiu, the European Capital of Culture in 2007, both Romanian and foreign students will participate in debates, workshops and seminars. The academic and the practical approaches are combined in order to fully cover the learning span of the subject. Moreover, the Business Summer School is using the case study teaching method developed by Harvard Business School.
The theme of the Business Summer School is:“Investing in emerging markets under global economic crisis”
The third edition of Business Summer School that will take place between 15th - 29 of August 2009.
More information: http://www.businessschool.ro/
Friday, April 24, 2009
Conferinţa Antreprenor. Soluţii pentru un an de criză - 13 MAI
Exista solutii de crestere in criza? Daca da, care sunt instrumentele la care trebuie sa apelezi?
Acestea sunt intrebari care isi vor gasi raspunsul in cadrul conferintei Antreprenor. Solutii pentru un an de criza, organizata pe 13 mai la Bucuresti, in cadrul Saptamanii Europene a IMM-urilor, de catre cotidianul de afaceri Business Standard si Fundatia Post Privatizare, sub umbrela conceptului Antreprenor.
Conferinta din 13 mai este prima dintr-o serie de evenimente ce se vor desfasura in 2009 in Bucuresti si marile orase din Romania. Acest turneu de evenimente isi propune sa ii aseze fata in fata pe antreprenorii romani atat cu autoritatile si mediul de consultanta, cat, mai important, cu alti antreprenori de succes, dovezi ale validitatii modelelor de business pe timp de criza.
Conferinta este structurata in 3 mari sesiuni:
1. „Cine, cum si de ce ar sustine antreprenorii in perioada de criza?”
Speakeri:
• Constantin Nita, Ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri
• Magdalena Mihordea, reprezentant CE, Directia Generala pentru Intreprinderi si Industrie
• Stefan Ciobanu, Directorul Autoritatii pt. Coordonarea Instrumentelor Structurale
• Peter Barta, Director Executiv Fundatia Post Privatizare
• Robert Rekkers, Director General Banca Transilvania
• Ana Maria Mihaescu, Director IFC Banca Mondiala
• Aurel Saramet, Presedinte FNGCIMM
2. „Cum ne afecteaza noua ordine fiscala?”
Speakeri:
• Gratiela Iordache, Secretar de stat, Ministerul Finantelor Public
• Angela Rosca, Managing Partner Tax House
• Dragos Cabat, Presedinte CFA (Chartered Financial Analyst), Romania
3. “Modele de succes si strategii de supravietuire in perioada de criza”
Speakeri:
• Therese Albrechtson, antreprenor in serie, in varsta de 23 de ani, din Suedia
• Robert Lang, antreprenor, CEO Result Venture Knowledge International
• Marius Ghenea, antreprenor, fondator Fit Distribution
• Vlad Stan, fondator SeedMoney
• Eric Kish, antreprenor, Smartree Group
• Adrian Stanciu, Managing Partner Human Synergistic
• Marius Bostan, Managing Partner VMB Partners
• Bogdan Branzas, CEO & Creative Director Branzas
Daca aveti intrebari pe care doriti sa le adresati speakerilor, le puteti adresa direct pe grupul Conferintele Antreprenor de pe linkedin. Ele vor fi colectate si dezbatute de catre participanti.
Organizate de Divizia Business a trustului Realitatea-Catavencu impreuna cu Fundatia Post Privatizare, evenimentele marca Antreprenor implica toate suporturile incluse in conceptul Antreprenor: cotidianul de afaceri Business Standard, televiziunea de business The Money Channel si portalul www.antreprenor.net.
Change yourself constantly
Lessons from Failure
România-țara fără de brand
Dan Puric conferenţiază la Iaşi
Dan Puric va conferenţia despre Omul Frumos, astăzi, 24 Aprilie 2009, de la ora 16:00, la Teatrul "Luceafărul" din Iaşi, la invitaţia revistei "Convorbiri literare". Publicaţia îi va acorda şi un premiu pentru activitatea sa culturală.
Evenimentul face parte din seria de conferinţe pe care Dan Puric le
Sursa: Claudiu Tarziu
Wednesday, April 22, 2009
Un mâine mai bun
Ambasadorul Centrului Gifted Education. Discurs rostit in cadrul evenimentului de lansare a proiectului de Centru Gifted Education, in 16 aprilie 2009.
Un maine mai bun
Este oare cu adevarat necesara educatia de excelenta, in Romania? Prof Dr Klaus Urban ne-a oferit raspunsul la aceasta intrebare:
„Nici o natiune, nici o societate nu isi poate permite sa neglijeze copiii si tinerii cu cele mai mari potentiale apartinand poporului sau. Varfurile constituie o bogatie nationala.”
Sunt copii in Romania care pornesc in calatoria vietii cu mari capacitati intelectuale dar sunt torturati de o educatie ce promoveaza trisatul si mediocritatea. Ei pornesc la drum cu speranta de a realiza ceva maret si de a face o contributie pentru ceilalti care au uitat sa viseze. Ei vin in aceasta lume cu samanta unui copac puternic dar nu le este oferita destula apa pentru a creste ceea ce ar putea fi. Li se ofera doar descurajari si sunt sprijiniti spre a deveni un nimeni. Majoritatea geniilor cad in aceasta capcana si isi pierd speranta pentru maretie. La fel i s-a intamplat candva si bunului meu prieten Alex.
La varsta de 1 an acest copil putea sa vorbeasca fluent limba romana. La doar 18 luni el memora primele poezi ale vietii sale. La varsta de 3 ani el a invatat sa citeasca. La doar 4 ani putea sa scrie povesti si sa faca calcule matematice. Dar ce se intampla cand copii precum Alex intra la scoala? Sunt scolile pregatite pentru a ii permite sa progreseze atat de repede? In Romania, raspunsul este nu. Se asteapta de la el sa stea cuminte in banca pana cand ceilalti copii au invatat lucrurile la care el este deja maestru. Dupa cum imi povestea si Alex „Clasele I-a si a-II-a au fost foarte plictisitoare deoarece eu trebuia sa astept pana ce colegii invatau cele stiute de mine”. Alex este invatat implicit sa scada ritmul in care invata natural. El plateste un pret imens pentru adaptarea sa sociala. El invata sa fie mai putin decat ar putea fi, sa isi neglijeze talentele naturale si in cele din urma sa se multumeasca cu capacitati mult mai mici decat cele pe care le poate atinge.
La o varsta frageda si eu ma consideram un geniu, mai ales in domeniul matematicii. Eram cel mai bun din clasa, cel care stia tot. Erau semestre in care aveam 10 de 10 la matematica. Profesorul spunea ca nu imi poate pune 10 din lucrare pentru ca nu mai are unde. Dar dupa o vreme aceast talent a inceput sa piara. Nu eram stimulat. Nu erau concursuri la care sa particip. Aveam nevoie sa astept dupa ceilalti colegi pana invatau cele deja perfectionate de mine. Cu timpul acest talent a disparut pana la momentul cand am devenit doar un alt elev mediocru, chiar si la materia pe care candva o adoram. De ce nu am ramas cel mai bun in tot acest timp? De ce am scazut atat de mult? Cu siguranta pentru ca nu ma simteam niciodata motivat sa invat. Eram cel mai bun si de multe ori stiam ca nu am nevoie sa imi fac tema deoarece eu stiu deja cum se rezolva. Pentru mine nu mai era nici o provocare in acea materie. Oare as fi fost motivat sa invat daca aveam colegi la fel de talentati in domeniul matematicii precum eram eu? Un elev in clasa a XII-a, dupa ce a castigat locul I la olimpiada mondiala la geografie a spus: „Multumesc parintilor si profesorilor dar cel mai mult multumesc colegilor pentru ca m-am aflat mereu intr-un mediu competitiv.” Cand geniile sunt puse in aceasi clasa ei nu au senzatia ca sunt cei mai buni. Mai degraba se simt motivati sa invete mai mult pentru a ajunge cei mai buni.
Aceasta neglijare a celor mai inteligenti, mai creativi, mai capabili dintre copii afecteaza nu numai pe ei dar si intreaga natiune. In graba acestei societati de a oferi sanse egale pentru toti a promovat neintentionat discriminarea impotriva acelor copii cu capacitati extraordinare. Oportunitati egale nu inseamna si nu a insemnat niciodata rezultate egale fara a distruge diferentele care ne fac unici si a masacra talentele noastre naturale. Majoritatea oamenilor inteleg perfect ca este cu adevarat o tragedie sa ai o minte de 8 ani intr-un corp de 16 ani. Insa noi nu intelegem ca este posibil sa ai o minte de 16 ani prizoniera intr-un corp de 8 ani.
Avem nevoie de educatie de excelenta pentru ca multi copii genii nu reusesc in viata fara ajutor. Studiile au aratat ca multi dintre acestia renunta la scoala, devin delicventi, se sinucid sau devin cersetori.
Liviu este un simplu cersetor din Alexandria insa putini stiu cine este el cu adevarat. El a fost candva un elev cu nota 10 pe linie in timpul liceului, olimpic national la matematica si informatica si fost student la una din cele mai bune si prestigioase facultati din Romania, facultatea de automatica si calculatoare din cadrul universitatii Politehnice din Bucuresti. In ciuda genialitatii sale in primul an de facultate s-a imbolnavit psihic. Boala nu i-a mai permis sa isi poata continua studiile sau sa se poata angaja. Participant la concursuri de electronica acesta traieste de pe urma unei pensii in caz de afectiune psihica si din mila celorlalti care ii arunca cativa banuti acestui geniu cersetor. Tacut si retras mai tot timpul, Liviu poate impresiona pe oricine prin cunostintele sale de matematica si informatica, cunostinte care depasesc nivelul unui absolvent mediocru de electronica. Desi are capacitatea pentru a fi mult mai mult el a fost condamnat la o viata de mizerie. Imaginati-va cat de mult ar fi castigat Liviu daca ar fi putut invata intr-un cadru de specialitate in care sa fie indrumat si sfatuit in asa fel incat boala sa nu il fi atins niciodata.
De foarte mult timp copii genii au fost pe rand aplaudati si apoi neglijati, exploatati si apoi ignorati, declarati ca o comoara nationala si apoi uitati. Soarta este atat de cruda cu multe dintre geniile care ar putea ajunge foarte sus. Nu vom sti niciodata cat de mult potential a fost pierdut, muzica care nu a fost niciodata compusa, medicamentul care nu a fost descoperit sau razboiul care putea fi evitat, toate acestea din cauza nerecunoasterii talentului. Fara recunoastere si crestere a talentului acesta poate fi pierdut pentru totdeauna. Avem nevoie sa oferim acestor genii recunostinta necesara si sa ii ajutam sa creasca intr-un mediu plin de dragoste si caldura. Este la fel de crud sa nu oferim oportunitatea unei educatii de excelenta pentru copiii genii precum este sa elimini programele de educatie pentru copiii cu deficiente mintale. Sunt din ce in ce mai multe genii care se nasc in fiecare zi si avem o obligatie morala sa le asiguram nevoile caci precum Einstein spunea „Tot ceea ce este valoros intr-o societate umana depinde de oportunitatea acordata individului de a se dezvolta. Tot ceea ce este grandios si plin de inspiratie este creat de individul ce poate lucra in largul sau.”
De aceea consider ca este misiunea noastra sacra si datoria fata de aceasta natiune si de geniile pe care le poarta, sa promovam primul centru pentru dezvoltarea copiilor genii din Romania, pentru ca acesti copii sa poata oferi inapoi din darul pe care l-au primit de la Dumnezeu.
- discursul a fost rostit de Ambasadorul Centrului Gifted Education, Paul Ardeleanu, in cadrul evenimentului de lansare a proiectului de Centru Gifted Education, in 16 aprilie 2009, urmand a fi trimis ca scrisoare oficiala catre toate institutiile statului responsabile cu educatia copiilor, in cel mai scurt timp, dupa sarbatorile pascale.
Sursa: http://giftededu.org/noutati
Scrisoare Oficiala catre Institutiile Statului
Scrisoare oficiala adresata de Lajos Kristof, Ambasadorul copiilor cu potential inalt aflati in situatie de risc social major catre:
Presedentia Romaniei, Comisia Prezidentiala pentru Educatie, Camera Deputatilor, Senatul Romaniei, Agentia Nationala pentru protectia drepturilor copilului din cadrul Guvernului Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului
Cu fiecare copil salvezi o lume
Priviti-ma ca pe un “succes story” al vremii noastre dintre Carpati…
Crescut in centrele de plasament de la trei ani, privat de afectiunea unei mame si a unui tata, pe care nimic nu le poate substitui… m-am salvat prin cognitiv si prin faptul ca am fost ajutat sa-mi implinesc setea de cunoastere. Sunt student, am sarcini nationale intr-o miscare generoasa, de suflet, de ajutorare a copilului cu nevoi speciale, fie el orfan, geniu ori special prin unicitatea combinatiei de precaritate fizica ori mentala; si sunt poet, ceea ce mie mi se pare un mic miracol. Maturizandu-ma intens, am lasat in urma o copilarie sumbra… cat a tuturor copiilor orfani. Am, asadar, o bogata viata personala. Dar, ma credeti, mi-ar fi imposibil sa fac altceva in viata sociala. Vreau sa-i ajut pe ceilalti copii orfani ca mine. Caci nimic nu e mai presus decat viata pe care Dumnezeu o da fiecarui copil.
Vedem in presa atatea imagini triste din vietile copiilor incat putem spune ca Romania pierde in fiecare moment speranta de a crea oameni. Copii excelenti umiliti de saracie si mizerie. Tineri devotati pentru scoala se rateaza si renunta pentru ca nu mai cred in viitorul de maine. Cel al Romaniei. Este tara europeana care i-a speriat de educatia noastra. Au fugit de noi! I-am lasat sa isi gaseasca refugiul in alte tari, in loc sa ii pregatim in tara noastra pentru a deveni invingatori, puternici sa dezvolte societatea, sa o duca mai departe generatiilor.
Raman totusi abandonati mii de copii lasati în grija strainilor dupa ce, din cauza saraciei, parintii lor au plecat in tari straine sa castige mai multi bani. Au devenit copii CES. Copii cu cerinte educationale speciale, cu intarzieri de dezvoltare, cu tulburari emotionale si de comportament. Copiii au fost abandonati de cei care le-au dat viata si sunt crescuţi acum de straini sau rude indepărtate. A fost o miscare premeditata care trebuia sa se intample, insa criza economica a ripostat involuntar, lovind in motorul performantei.
Motivul prezentei mele este unul hotarator: sa schimb destinele milioanelor de copii care nu au avut sansa de creste armonios, celor care au fost privati de educatia talentelor. Probabil ca multi oameni isi mai pun inca aceasta intrebare. Cine nu a vazut vreodata, pe ecranul televizorului, copii orfani sau abandonati, imbracati murdar care dadeau din cap si care aveau privirea fixa asemanatoare unor retardati psihic, atintita parca, undeva dincolo de lumea aceasta? Aceasta este imaginea care ne reprezinta in ochii opiniei publice si, din pacate, aceasta este imaginea simbol a Romaniei care a facut inconjurul planetei. Din fericire, aceasta imagine este departe de realitate. Copiii si tinerii din centrele de plasament nu sunt redusi mintali, chiar daca intr-adevar ei se confrunta cu multe probleme de natura afectiva. Reprezinta de fapt, populatia majoritara in lume care isi apara singuri drepturile, cu propriile lor forte. Dovada o pot prezenta mai multi tineri. Iata, eu NU m-am ratat, am viata in fata si-mi cunosc drumul. Sunt un fost copil parasit… in sensul de fost copil! Parasit sunt inca si nimic nu poate schimba acest lucru. Insa despre copii doresc sa va vorbesc si despre un posibil viitor al lor, mai putin vitreg, care depinde si de dumneavoastra: cu fiecare copil salvezi o lume, acesta este mesajul meu pentru toti de aici.
Am sa va marturisesc o mica poveste, chiar a verisorului meu. Astazi este angajatul unei firme de paza. A pasit curajos pragul societatii. Laureat al premiilor nationale in teatru, si cateva premii internationale la sectiunea teatru. Visa sa ajunga actor! Scria scenarii. Nimic din istoria sa nu l-a facut ajutat insa sa mearga mai departe. A uitat cat de departe de visul lui a ajuns. A privit uluit catre iluziile acestei ‚educatii’ pe care a primit-o la Centrul de Plasament, unde instrumentul de baza erau bataia umilitoare si pedepsele aspre, in care uita pur si simplu de propria existenta sufleteasca. Apoi, a devenit un agent de paza. I-am fi putut salva talentul? Categoric, da.
Decid să mă dedic orfanilor, în care mă recunosc… şi să încerc să le luminez viaţa, în oricare dintre modurile în care mă pot implica. Avem acum în faţa un proiect de o rară generozitate. Un centru care descoperă talente, dezvoltă inteligenţe. Un vis care ajunge să capete triumful celor mai mareţe soluţii, care învinge toate tristeţile. Centrul care aduce speranţă milioanelor de copii aflaţi în dificultate, copii care au nevoie de înţelegerea şi sprijinul nostru mai mult decât alţii. Este un proiect măreţ pe care visez să îl dăruiesc unor generaţii întregi.
Am început deja pregătirile.
O dovadă vie o reprezentă Centrul Speranţa din Moscova, unde printr-un parteneriat intitulat “Russian Teacher Training for At-Risk Students, realizat prin colaborarea intre University of Winnipeg din Canada si Russian Academy for Advanced Professional Standards and In-Service Teacher Training, au reuşit să antreneze în copii aflaţi în situaţii de risc (delincvenţa, părinţi bolnavi incurabil, single parents, familii cu standard de viaţă sub nivelul sărăciei, părinţi care se bat, copii bolnavi incurabil, părinţi tineri - early child, etc) o schimbare fundamentală într-un mediu care le-a hrănit potenţialul transformându-i în lideri de opinie, figuri centrale ale comunităţii, câştigători de concursuri şi competiţii şi i-a văzut integrându-se în societate cu succes.
Pornind de la acest proiect de success, am iniţiat contactele şi am primit deja susţinerea internaţională din partea profesorului K.W. McCluskey - decan al facultăţii de Psihologia Educaţiei în cadrul Universităţii Winnipeg din Canada, şi cu sprijinul colegilor mei din IRSCA Gifted Education şi al mentorului meu, dl. Profesor Florian Colceag, cel care îmi îndrumă paşii spre tainele mentoratului în educaţia talentelor copiilor, dorim să înfiinţăm un astfel de centru de tip Nadhejda (Speranta) şi în România. Click aici pentru detalii despre Centrul HOPE worldwide-Russia (Nadezhda po vsemu miru), de 5 ori premiat in competitia anuala pentru proiecte sociale a Moscovei pentru cel mai bun proiect social.
Un centru axat pe dezvoltarea unor valori cheie ce recunosc interesele, ideile, şi provocările de dezvoltare unice ale fiecărui copil, susţinându-i potenţialul şi hrănindu-i abilităţile naturale.
Şansa pe care o visez pentru fiecare copil aflat astăzi într-un centru de plasament.
Concluzie finala pentru Autoritatile Romaniei
Va invit sa asigurati conditiile necesare pentru a lansa urmatoarele planuri de actiune pe care le doresc puse in practica:
- Infiintarea Consiliului Copiilor din Sistemul de Protectie a Copilului
- Infiintarea Comitetului Consultativ la nivel de Guvern pentru Educatia si Bunastarea Copiilor aflati in Situatii de Risc Social Major
- Infiintarea unui serviciu rezidential la standarde internationale de succes care sa urmareasca dezvoltarea abilitatilor sociale, a potentialului natural si descoperirea talentelor copiilor aflati in dificultate avand ca exemplu de succes la nivel mondial Centrul Nadjezdha din Moscova
Sursa: http://giftededu.org/noutati
Primul centru Gifted Education din România
În postările următoare voi reda o parte dintre discursurile pe care le-am ascultat şi care mi-au rămas în inimă.
Îi felicit sincer pe toţi cei care au făcut posibil evenimentul de joi!
Wednesday, April 15, 2009
Obiceiuri si traditii de Paste
Obiceiuri si traditii de Paste; Datini, obiceiuri si simboluri de Pasti
Despre Postul cel Mare - IPS Nicolae Codrea
Familia in era globalizarii
Thursday, April 9, 2009
Evolution, Emotion, and Reason: Evolution and Rationality
Lecture Description
This lecture introduces students to the study of psychology from an evolutionary perspective, the idea that like the body, natural selection has shaped the development of the human mind. Prominent arguments for and against the theory of natural selection and its relationship to human psychology are reviewed. Students will hear several examples of how studying mental phenomenon from an evolutionary perspective can help constrain theories in psychology as well as explain many prevalent human instincts that underlie many of our most basic behaviors and decisions.
Course Description
What do your dreams mean? Do men and women differ in the nature and intensity of their sexual desires? Can apes learn sign language? Why can’t we tickle ourselves? This course tries to answer these questions and many others, providing a comprehensive overview of the scientific study of thought and behavior. It explores topics such as perception, communication, learning, memory, decision-making, religion, persuasion, love, lust, hunger, art, fiction, and dreams. We will look at how these aspects of the mind develop in children, how they differ across people, how they are wired-up in the brain, and how they break down due to illness and injury.
Evolution, Emotion, and Reason: Love (Guest Lecture by Professor Peter Salovey) (Yale)
Lecture Description
Guest lecturer Peter Salovey (Professor of Psychology and Dean of Yale College) introduces students to the dominant psychological theories of love and attraction. Specific topics include the different types of love, the circumstances that predict attraction, and the situations where people mistakenly attribute arousal for love.
Course Description
What do your dreams mean? Do men and women differ in the nature and intensity of their sexual desires? Can apes learn sign language? Why can’t we tickle ourselves? This course tries to answer these questions and many others, providing a comprehensive overview of the scientific study of thought and behavior. It explores topics such as perception, communication, learning, memory, decision-making, religion, persuasion, love, lust, hunger, art, fiction, and dreams. We will look at how these aspects of the mind develop in children, how they differ across people, how they are wired-up in the brain, and how they break down due to illness and injury.
Sunday, April 5, 2009
Mănăstirea Văcăreşti - istoria unei răni deschise
Friday, April 3, 2009
Conscious of the Present; Conscious of the Past: Language (cont.); Vision and Memory (Yale)
Lecture Description
This lecture finishes the discussion of language by briefly reviewing two additional topics: communication systems in non-human primates and other animals, and the relationship between language and thought. The majority of this lecture is then spent on introducing students to major theories and discoveries in the fields of perception, attention and memory. Topics include why we see certain visual illusions, why we don't always see everything we think we see, and the relationship between different types of memory.
Course Description
What do your dreams mean? Do men and women differ in the nature and intensity of their sexual desires? Can apes learn sign language? Why can’t we tickle ourselves? This course tries to answer these questions and many others, providing a comprehensive overview of the scientific study of thought and behavior. It explores topics such as perception, communication, learning, memory, decision-making, religion, persuasion, love, lust, hunger, art, fiction, and dreams. We will look at how these aspects of the mind develop in children, how they differ across people, how they are wired-up in the brain, and how they break down due to illness and injury.
Thursday, April 2, 2009
Textul documentului final al G-20
HR Excellence Awards 2009: Choose your HR director of the year
Este interesant de citit despre cariera fiecăruia dintre cei nominalizaţi la HR Excellence Awards 2009.
How Do We Communicate?: Language in the Brain, Mouth and the Hands (Yale)
Lecture Description
One of the most uniquely human abilities is the capacity for creating and understanding language. This lecture introduces students to the major topics within the study of language: phonology, morphology, syntax and recursion. This lecture also describes theories of language acquisition, arguments for the specialization of language, and the commonalities observed in different languages across cultures.
Course Description
What do your dreams mean? Do men and women differ in the nature and intensity of their sexual desires? Can apes learn sign language? Why can’t we tickle ourselves? This course tries to answer these questions and many others, providing a comprehensive overview of the scientific study of thought and behavior. It explores topics such as perception, communication, learning, memory, decision-making, religion, persuasion, love, lust, hunger, art, fiction, and dreams. We will look at how these aspects of the mind develop in children, how they differ across people, how they are wired-up in the brain, and how they break down due to illness and injury.
What Is It Like to Be a Baby: The Development of Thought (Yale)
Lecture Description
This lecture explores issues and ideas related to the branch of psychology known as cognitive development. It begins with an introduction of Piaget who, interested in the emergence of knowledge in general, studied children and the way they learn about the world in order to formulate his theories of cognitive development. This is followed by an introduction to the modern science of infant cognition. Finally, the question of the relationship between and the existence of different kinds of development is addressed.
Course Description
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân. (Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)