Sunday, March 28, 2010

Stanislav Grof "Race for Consciousness"



Stanislav Grof is a psychiatrist with almost 50 years of experience in research of nonordinary states of consciousness. He has been the principal investigator in a psychedelic research program at the Psychiatric Research Institute in Prague, Czechoslovakia, chief of psychiatric research at the Maryland Psychiatric Research Center, assistant professor of psychiatry at Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland, and scholar-in-residence at the Esalen Institute in Big Sur, California. It was at Esalen that he codeveloped, with his wife Christina Grof, Holotropic Breathwork, a technique that includes deep, connected breathing, music, art, and trained facilitation with the goal wholeness, healing, and wisdom.

Currently, Grof is professor of psychology at the California Institute of Integral Studies and Pacifica Graduate Institute in Santa Barbara, California, conducts professional training programs in Holotropic Breathwork and transpersonal psychology, and gives lectures and seminars worldwide. He is one of the founders and chief theoreticians of transpersonal psychology and the founding president of the International Transpersonal Association.

Among his publications are more than 100 papers in professional journals and the books Realms of the Human Unconscious; The Human Encounter With Death (with Joan Halifax); LSD Psychotherapy; The Adventure of Self-Discovery; Beyond the Brain; Books of the Dead; The Holotropic Mind; The Cosmic Game; The Transpersonal Vision; The Consciousness Revolution (with Ervin Laszlo and Peter Russell); Psychology of the Future; Beyond Death ; and The Stormy Search for the Self (the last two with Christina Grof). He also edited the books Ancient Wisdom and Modern Science; Human Survival and Consciousness Evolution; and Spiritual Emergency (the last with Christina Grof).

Tuesday, March 23, 2010

The Origin of Job Interviews (sa ne descretim putin fruntile)

Our Deepest Fear . . .



Our deepest fear is not that we are inadequate,
but that we are powerful beyond measure.

It is our light, not our darkness, that frightens us.
We ask ourselves, Who am I to be brilliant,
gorgeous, handsome, talented and fabulous?

Actually, who are you not to be?
You are a child of God.

Your playing small does not serve the world.
There is nothing enlightened about shrinking
so that other people won't feel insecure around you.

We were born to make manifest the glory of God within us.
It is not just in some; it is in everyone.

And, as we let our own light shine, we consciously give
other people permission to do the same.

As we are liberated from our fear,
our presence automatically liberates others.

Tuesday, March 16, 2010

No Schedule, No Meeting, No Joke

ROWE (Results-Only Work Environment)

ROWE (Results-Only Work Environment) is a human resource management strategy originally piloted at Best Buy, wherein employees are paid for results (output) rather than the number of hours worked.[1] The executives at Best Buy who proposed the strategy have since started a consulting group called CultureRx.[2] The strategy has subsequently been implemented at a second large American retailer, Gap.[2]

ROWE in practice means "each person is free to do whatever they want, whenever they want as long as the work gets done."[3] Employees control their own calendars, and are not required to be in the office if they can complete their tasks elsewhere.

Pros
  • Flexible work hours
  • High employee satisfaction
  • Emphasis on bottom line results
Cons
  • Output measurement is harder for some jobs (overhead, administration)
  • Management can be challenging
  • Some people have a harder time working with people without face-to-face interaction
  • Can be destructive for individuals who don't have the discipline to hold themselves accountable for what they should work on.
Source: http://en.wikipedia.org/wiki/ROWE

Tuesday, March 9, 2010

HR CLUB LA CONDUCEREA ASOCIATIEI EUROPENE PENTRU MANAGEMENTUL OAMENILOR (EAPM)

- Romania, in primul an de mandat in cadrul unuia dintre cele mai inalte foruri europene in resurse umane -

Bucuresti, 9 martie 2010. HR Club (www.hr-club.ro), asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, se afla in primul an de mandat in cadrul Comitetului Executiv al Asociatiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM). HR Club se va afla la carma EAPM pana la jumatatea anului 2011.

Primele propuneri inaintate de HR Club anul acesta urmeaza doua directii. Pe de o parte, Clubul considera esentiala crearea unei platforme de comunicare care sa permita schimbul de experienta in accesarea fondurilor europene intre cele 30 de state membre ale EAPM. Cea de a doua directie se indreapta catre investirea EAPM in rolul de pol de identificare, promovare și intermediere a dialogului dintre membrii sai si mentorii in resurse umane recunoscuti la nivel mondial.

„EAPM isi exprima deopotriva bucuria si multumirea de a avea HR Club Romania intre membrii sai, dar, mai ales, pentru faptul ca HR Club a inteles importanta si valoarea adaugata pe care o aduce participarea si implicarea activa in aceasta organizatie internationala. Suntem siguri ca HR Club va avea o contributie importanta in actiunile si in atingerea obiectivelor EAPM de a imbunatati calitatea in managementul resurselor umane si de a dezvolta si perfectiona standardele profesionale in domeniul resurselor umane” a declarat Pieter Haen, Presedintele Asociatiei Europeane pentru Managementul Oamenilor. „Pentru comunitatea de resurse umane din Romania acest mandat este un moment de afirmare extrem de important si vom folosi aceasta oportunitate pentru a ajuta in mod practic dezvoltarea specialistilor pe care ii reprezentam”, a adaugat Csaba Gergely, Presedintele HR Club.

EAPM a numit HR Club in Comitetul Executiv in urma unor pasi de evaluare bazati pe evolutia strategica pe care Clubul a urmat-o in calitate de membru afiliat (anul 2007) si de membru cu drepturi depline (anul 2009). Criteriile cheie considerate de comisia EAPM au fost reprezentativitatea Clubului la nivel national - asociatia numara la inceputul acestui an 400 de membri; activitatile pe care HR Club le deruleaza si le implementeaza pentru crearea si sprijinirea comunitatii de resurse umane din Romania - un element semnificativ a fost castigarea si implementarea proiectului „Parteneriat in sprijinul dezvoltarii domeniului resurselor umane” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si, nu in ultimul rand, vizibilitatea HR Club la nivel national.

Alaturi de Romania, in Comitetul Executiv al EAPM se afla in acest moment membri permanenti, Germania, Anglia, Elvetia, Franta; si membri prin rotatie, Spania, Italia, Norvegia, Irlanda, Polonia, Letonia, Estonia, Malta, Rusia, Suedia si Austria.

Wednesday, March 3, 2010

Interview with Dr. Viktor Frankl





Victor Frankl - In cautarea sensului vietii

"Sunt constient de faptul ca am fost nevoit sa lupt din greu cu sentimentul ca pe fond, totul in jurul nostru este complet lipsit de sens.
Astazi, oamenii sufera din cauza frustrarii existentiale.
In general, oamenii de astazi au din ce trai, insa nu stiu daca au pentru ce trai.
Oricat de inumane si depersonalizate ar fi experientele sau circumstantele vietii, individul are oricand posibilitatea de a se comporta altfel, are libertatea de a infrunta spiritual o situatie impusa, are posibilitatea de a-si modela in mod coerent propria viata.
In conditii extreme, este esential sa nu incetam sa credem in viitor, ca suntem predestinati sa indeplinim o misiune!


Frankl, nu ne sugereaza sa ne lingem ranile provocate de un ambient ostil, de o structura caracteriala dificila, de o educatie autoritara sau permisiva, ci ne indeamna sa privim inainte cu fruntea sus, sa tragem adanc in piept aerul libertatii si al responsabilitatii, sa-i primim pe toti semenii nostri cu bratele si inima deschise, fara retinere si fara prejudecati, pentru a ne lansa apoi cu entuziasm in acea aventura care are ca obiectiv recunoasterea si promovarea respectului, a demnitatii si a integritatii fiecarui om.

OMul nu este doar rodul sau victima ereditatii si al ambientului, ci este fundamental liber la nivel interior, sa-si asume responsabilitatea propriei existente, orientand-o catre un semnificat/sens (fie un proiect operational, fie un serviciu adus aproapelui, fie iubirea indreptata spre cineva) - o misiune de o anvergura inalta.


Omul este recuperabil, daca stie sa dea un sens la tot ceea ce face: slujbei, micilor infirmitati, lucrurilor frumoase din viata!
Ne sta intr-adevar in putere sa invingem momentele de depresie si sa intrezarim inaintea noastra un viitor alimentat de speranta, de credinta, de curaj si de entuziasm! Da se poate merge mai departe, se poate da un sens propriei existente!


La intrebarea "Ce trebuie facut pentru a da un sens vietii", Frankl raspunde ca exista trei valori/posibilitati prin intermediul carora omul poate percepe sensul vietii:
a) O actiune pe care omul o are de indeplinit sau o opera ce trebuie realizata.
b) O experienta, o intalnire sau un act de iubire.
c) Chiar si atunci cand ne confruntam cu un destin ineluctabil (de ex. o boala incurabila), putem smulge un sens acestei vieti - aceea de a transforma suferinta intr-o prestatie umana.

Sursa:
Paola Giovetti (2009) - Mari initiati ai timpului nostru - Maiestrii caii spirituale. Editura Nemira
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Îndrăzneşte să cunoşti!
Ducit Amor Patriae
Tot ceea ce este necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să stea cu mâinile în sân.
(Edmund Burke)
Încearcă să nu fii un om de succes, ci un om de valoare! (Albert Einstein)
Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar. (Peter O`Toole)
Modestia este, faţă de merit, ceea ce este umbra pentru figurile dintr-un tablou: îi dau forţă şi relief. (La Bruyere)
Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăţa pe alţii. Cu adevărat maestru este numai cel care, având el însuşi multă bogăţie sufletească, ştie să dea tot, ştiinţă, pricepere şi suflet, fără intenţii preconcepute şi fără să aştepte nimic în schimb. (Octavian Fodor)

Talent hits a target no one else can hit, genius hits a target no one else can see. (Schopenhauer)
We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)